Στην Ελλάδα ο αστυνομικός και η σύντροφός του που συνελήφθησαν στην Τουρκία

Επέστρεψαν στην Ελλάδα το απόγευμα της Παρασκευής (10/12), μέσω του τελωνείο Καστανεών, ο αστυνομικός που είχε συλληφθεί τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, στην Αδριανούπολη, μαζί με τη σύντροφό του.

Αφού κατέβαλαν πρόστιμα συνολικού ύψους 50.000 τουρκικών λιρών, το ζεύγος έφτασε συνοδευόμενο στην Ελλάδα λίγο μετά τις 4 το απόγευμα. Αναλυτικά, τους επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 τουρκικές λίρες στον καθένα και δικαστικά έξοδα 10.000 τουρκικές λίρες (έκαστος). Το ποσό των 50.000 τουρκικών λιρών ισοδυναμεί με περίπου 3.500 ευρώ.

Οι τουρκικές αρχές τους είχαν αφήσει ελεύθερους χωρίς περιοριστικούς, ωστόσο παρέμειναν στην Ανδριανούπολη καθώς αναμενόταν ο έλεγχος στα κινητά τους τηλέφωνα, σύμφωνα με το evros24.gr.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα οι δύο νέοι, που τις τελευταίες μέρες διέμεναν σε ξενοδοχείο της Αδριανούπολης, οδηγήθηκαν συνοδεία αστυνομικού οχήματος στην συνοριακή πύλη του Παζάρκουλέ. Μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες ο αστυνομικός και η σύντροφός του πέρασαν σε ελληνικό έδαφος, ακολουθούμενοι από όχημα του ελληνικού προξενείου της Αδριανούπολης.

Δείτε ακόμα:  Τραγωδία: Νεκρός προσκυνητής στο Άγιο Όρος - Έπεσε με το αυτοκίνητο στη θάλασσα!

Η είσοδος στην Ελλάδα έγινε απολύτως διακριτικά και χωρίς παρουσία ελληνικών ΜΜΕ στις Καστανιές.

Newsbomb.gr.