Στην πρώτη γραμμή από το Σάββατο οι Εθελοντές Ν. Βουτζά – Προβαλίνθου! Έτρεξαν παντού

Το ΠΥ.Σ.ΕΘ. από το Σάββατο 22/1 είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την κακοκαιρία ΕΛΠΙΔΑ Για τον σκοπό αυτό διαθέσαμε στην Π/Υ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ καθώς και στο ΚΕΠΙΧ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ τα εξής μέσα .

  • 7 αλυσοπρίονα για κοπές δέντρων
  • 4 ηλεκτρογεννήτριες
  • 10 φωτιστικούς στύλους
  • 3 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ 4Χ4 (ΒΟΥΤΖΑΣ 4-6-7)
  • 3 ATV 4X4 (ΒΟΥΤΖΑΣ 20-21-22)
  • 2 JEEP 4X4 (ΒΟΥΤΖΑΣ 1-1.2)

Έως τώρα έχουν συμμετάσχει 16 ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ που σε βάρδιες αντικαθιστούν τα πληρώματα των οχημάτων που ενεργούν σχεδόν όλο το 24ωρο.

Δείτε ακόμα:  Τα αποτελέσματα των εκλογών του Φιλοζωικού Σωματείου Μαραθώνα

Το φαινόμενο έπληξε την περιοχή μας την Δευτέρα 24/01 και το ΠΥΣΕΘ δέχτηκε κλίσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νέας Μακρης , το ΚΕΠΙΧ του ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ καθώς και πολίτες για παροχή βοήθειας , απεγκλωβισμούς , κοπές δέντρων κ.α.

Αναλυτικά πραγματοποιήσαμε περισσότερες από 40 κοπές δέντρων που ήταν και η πηγή των προβλημάτων που ακολούθησαν , 13 κλίσεις για απεγκλωβισμό οχημάτων , 37 μεταφορές συμπολιτών μας από και προς τον Δήμο Μαραθώνα σε ασφαλή σημεία, 1 μεταφορά για αιμοκάθαρση, 1 πυρκαγιά σε αστικό καθώς και αναρίθμητες κλίσεις για παροχή βοήθειας και εξακριβώσεις.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Τα μικρασιατικά μελίσματα από την Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων, άγγιξαν το νου και την ψυχή μας (φωτό)

Η ένταση και η πίεση που δεχτήκαμε ως ομάδα ήταν αδιανόητη και φτάσαμε σε ακραίες καταστάσεις , μέσα από αυτές βγήκαμε δυνατοί και ενωμένοι

Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που μας υποστηρίξατε , ευχαριστούμε την Π/Υ Νέας Μακρης που μας εμπιστεύεται και είναι μέλος της οικογένειας μας.

Θα συνεχίσουμε και τις επόμενες μέρες τις κοπές δέντρων μέχρι να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο.
Με σεβασμό ,

Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΥΣΕΘ