Στην τελική ευθεία τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Δημοσιογράφοι, γιατροί και οι… εκπλήξεις

Μπορεί η απλή αναλογική να λειτουργεί ως «ανάχωμα» στην αναζήτηση νέων υποψηφίων βουλευτών, καθώς οι πρώτες κάλπες θα βγάλουν πολύ λιγότερους βουλευτές από τις δεύτερες, αν η ΝΔ διατηρήσει την πρωτιά, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς, βρίσκονται ήδη στην τελική φάση της κατάρτισης των ψηφοδελτίων ανά την επικράτεια.

Η αρχή θα γίνει με την ανακοίνωση των ηλικιακά πιο νέων υποψηφίων, προκειμένου να δοθεί το μήνυμα της ανανέωσης και εν συνεχεία, μέχρι τα τέλη του μήνα, θα αρχίσουν να ανακοινώνονται και όλοι οι υπόλοιποι νέοι υποψήφιοι, πλην του ψηφοδελτίου Επικρατείας, που όπως είθισται, θα γνωστοποιηθεί τελευταίο.

H ομάδα των συνεργατών του πρωθυπουργού που είναι επιφορτισμένη με την κατάρτιση των γαλάζιων ψηφοδελτίων, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Μπρατάκος, ο Γραμματέας της Κ.Ε Παύλος Μαρινάκης, ο πολύπειρος περί τα κομματικά Θ. Νέζης κα τσεκάρουν και διπλοτσεκάρουν βιογραφικά και διαδρομές, προκειμένου να μη βρεθεί η ΝΔ προ νέων, δυσάρεστων εκπλήξεων, όπως αυτές με τις απεχθείς κοινωνικά επιχειρηματικές δραστηριότητες του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Γρεβενών Ανδρέα Πάτση κα.

Από όσα διακινούνται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, μία θέση στα γαλάζια ψηφοδέλτια, αναμένεται να διεκδικήσουν από τη γενιά του brain drain ο Αυγουστίνος Γαλιάσος στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας, αλλά και ο στενός συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη ως εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ Ομηρος Τσάπαλος στην Α’ Αθήνας.

Δημοσιογράφοι και γιατροί

Η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου αναμένεται να ζητήσει την ψήφο των πολιτών στην Α΄ Πειραιά και στη Β’ Πειραιά ένας ακόμη εκπρόσωπος της νέας γενιάς, ο Γιώργος Βρετάκος.

Η αντιδήμαρχος Μάνδρας Ευαγγελία Κουτσοδήμα είναι μεταξύ των προσώπων που συζητούνται για τη Δυτική Αττική και η δικηγόρος Αφροδίτη Νέστορα για την Α΄ Θεσσαλονίκης.

Ειδικό κεφάλαιο στον εκλογικό σχεδιασμό, όπως παραδοσιακά γίνεται, έχει η αναζήτηση δημοσιογράφων, προσώπων από τον καλλιτεχνικό χώρο κα. Σύμφωνα με πηγές από την Πειραιώς, μεταξύ των προσώπων, το όνομα των οποίων συζητείται, είναι αυτά της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Άριας Αγάτσα για τον Βόρειο Τομέα, του ραδιοφωνικού παραγωγού Ποσειδώνα Γιαννόπουλου, επίσης για την ίδια περιφέρεια, για την οποία, όμως, εξακολουθεί να παίζει δυνατά και η πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνας Παγώνη. Πρόσφατα, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ο γνωστός παρουσιαστής του Σκάϊ Δημ. Οικονόμου, ο οποίος, ωστόσο, δεν ενδιαφέρεται για συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Καρδίτσας, όπως καταρχήν φέρεται να του πρότεινε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, η ευθύνη κατάρτισης του οποίου είναι στα χέρια του πρωθυπουργού, δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για πρόσωπα, παρά μόνο για την πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να υπάρξει κεντρώο πρόσημο.

ieidiseis.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.