Στην τελική ευθεία οι εργασίες για το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη Ραφήνα (φωτό)


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες στις Κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου, που βρίσκονται στα Περιβολάκια Ραφήνας, από συνεργεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ώστε να μετατραπούν σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων.

Τις τελευταίες μέρες ο χώρος έχει καθαριστεί, έχει γίνει αποψίλωση των χόρτων και κλάδεμα δέντρων όπως επίσης έχει ενισχυθεί η περίφραξη με αγκαθωτό συρματόπλεγμα.

kataskinoseis_zografou_fraktis1

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, οι Κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα, είναι ένα από τα 13 νέα κέντρα που έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια Υπουργεία και μετατρέπεται σε δομή φιλοξενίας προσφύγων που θα λειτουργήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Δείτε ακόμα:  Δωρεάν Rapid Test αύριο Παρασκευή στον Μαραθώνα

kataskinoseis_zografou_fraktis3

Να θυμίσουμε ότι ο χώρος των κατασκηνώσεων παραχωρήθηκε για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου ενώ στις 23 Ιουνίου, και ώρα 19:30, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εσπερίδα, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ενημερωτικής ιστοσελίδας kirkinews.gr, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Ραφήνας, με θέμα: «ΥΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ» που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, και θα παραβρεθούν ως ομιλητές στο πάνελ εκπρόσωποι των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Εθνικής Άμυνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου,  ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλης Πιστικίδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει η Δήμαρχος Ζωγράφου κα. Τίνα Καφατσάκη .