Στο εδώλιο σήμερα ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς για τον βιασμό οδηγού ταξί

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου αναμένεται να κάτσει σήμερα Δευτέρα (11/10) ο Γιώργος Καρκάς που κατηγορείται για τον βιασμό οδηγού ταξί τον Νοέμβριο του 2018. Παρά την πρωτόδικη αθώωσή του, ο ηθοποιός θα βρεθεί και πάλι στα δικαστήρια μετά την έφεση που άσκησε η εισαγγελέας.

Ο Γιώργος Καρκάς είχε κριθεί αθώος για βιασμό λόγω αμφιβολιών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών. Οι 4 ένορκοι ψήφισαν υπέρ της αθώωσής του, σε αντίθεση με τους 3 τακτικούς δικαστές που ζήτησαν την καταδίκη του. Με την πλευρά των ενόρκων είχε ταχθεί προηγουμένως και η εισαγγελική λειτουργός της έδρας, η οποία είχε αναφερθεί στην έκθεση του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου, σύμφωνα με την οποία δεν βρέθηκε κανένα ίχνος DNA του ηθοποιού τόσο στο ταξί του αυτοκινητιστή όσο και στον ίδιο.

Έφεση στην αθωωτική απόφαση άσκησε η εισαγγελέας Αρετή Σκαφίδα υποστηρίζοντας ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο προέβη σε εσφαλμένη εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών και των αποδεικτικών στοιχείων. Η εισαγγελική λειτουργός κάνει ειδική αναφορά στην ιατροδικαστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία ο οδηγός ταξί έφερε μικρορρήξεις στην πρωκτική περιοχή, αφού αναφέρεται ρητά ότι η ιατροδικαστής «διαπίστωσε σημεία ενδεικτικά εισόδου αμβλέος τινός οργάνου» και κατά συνέπεια «πλήρως αποδεικνύεται η εισαγωγή του αμβλέος οργάνου».

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Καρκάς βρέθηκε στα δικαστήρια μετά από την καταγγελία του 28χρονου οδηγού ταξί το οποίοι είχε μισθώσει μέσω πλατφόρμας. Ο αυτοκινητιστής υποστήριζε ότι ο ηθοποιός έριξε ναρκωτικές ουσίες στον καφέ του και στη συνέχεια τον βίασε στην περιοχή της Γεωπονικής Σχολής της Αθήνας.

Στην έφεση, η εισαγγελέας αναφέρεται και στη στιγμή άφιξης του οδηγού ταξί με τον ηθοποιό στο νοσοκομείο, υποστηρίζοντας ότι «ο μηνυτής κατά την προσέλευσή του στο νοσοκομείο είχε εμφανή σημάδια παθολογικής διαταραχής και λήψης ναρκωτικής ουσίας» γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την κατάθεση αστυνομικού, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν ήταν νηφάλιος, είχε εξάρσεις, ξεσπάσματα και καταβυθίσεις, είχε εφίδρωση, κόκκινα μάτια και έβγαζε αφρούς από τις άκρες του στόματός του, είχε πάθει κάτι σαν αγκύλωση και δεν μπορούσε να κουνηθεί».

Σχετικά με το γεγονός απουσίας γενετικού υλικού του κατηγορουμένου από τα ρούχα του οδηγού ταξί, αλλά και τα ερωτικά βοηθήματα που βρέθηκαν στο ταξί, η εισαγγελέας υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα πειστήρια μπορεί να μην είχαν χρησιμοποιηθεί. Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι δεν λήφθηκε δείγμα από άλλα κρίσιμα στοιχεία, όπως το πουκάμισο του μηνυτή, το στέρνο του, και ο τράχηλός του, σημεία τα οποία θα μπορούσε να έχει ακουμπήσει ο κατηγορούμενος. Η αναφορά στα συγκεκριμένα σημεία γίνεται καθώς ο οδηγός ταξί στην κατάθεσή του περιέγραψε ότι θυμάται τον κατηγορούμενο να του έχει ξεκουμπώσει το πουκάμισο.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.