Στο Mega το αποκλειστικό του iRafina.gr, για τους πυρόπληκτους από τη Ραφήνα & το Μάτι που ξεσπιτώνει ο στρατός (βίντεο)

Στο Mega έπαιξε σήμερα το αποκλειστικό θέμα του iRafina.gr, για τους πυρόπληκτους από τη Ραφήνα και το Μάτι που ξεσπιτώνει ο στρατός από τις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα

Αν και στο Mega ήθελαν να το παρουσιάσουν ως δικό τους αποκλειστικό, το irafina.gr ήταν το πρώτο ενημερωτικό μέσο που έκανε την αποκάλυψη (Δείτε ΕΔΩ)

Δείτε όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ

Μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018, πολλοί άνθρωποι έμειναν άστεγοι, με μερικούς εξ αυτών φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα. Στις 24 Μαρτίου έλαβαν ένα μήνυμα σύμφωνα με το οποίο πρέπει να εγκαταλείψουν τα προσωρινά καταλύματά τους και να παραδώσουν τα κλειδιά. Ωστόσο, οι περισσότερες από αυτές τις οικογένειες δεν έχουν εναλλακτική.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο κάτοικος Ματιού, Νίκος Τσίπας, για τα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζει αυτός και η οικογένειά του, αλλά και πολλοί ακόμα συντοπίτες του.

Όπως είπε, στις κατασκηνώσεις φιλοξενούνται 15 οικογένειες, οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να μεταφερθούν κάπου αλλού, ειδικά εν μέσω πανδημίας. Οι περισσότεροι από αυτούς δε δικαιούνται καν επίδομα ενοικίου. Οι κάτοικοι ζητούν μια μικρή παράταση προκειμένου να μπορέσουν να βρουν άλλο κατάλυμα ή να ολοκληρωθούν οι εργασίες των καμένων σπιτιών τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.