Στο «σφυρί» ξανά η πολυτελής παραθαλάσσια βίλα του Σεραφείμ Φυντανίδη στην Τήνο

Η βίλα που ανήκε στον αείμνηστο Σεραφείμ Φυντανίδη -τον διευθυντή που έγραψε ιστορία στην πρώην Ελευθεροτυπία αλλά και στον ελληνικό Τύπο- βγαίνει για άλλη μια φορά σήμερα 13 Φεβρουαρίου στο ηλεκτρονικό «σφυρί» για χρέη προς τη φορολογική διοίκηση.

Η πολυτελής παραθαλάσσια βίλα, που βρίσκεται στην Καρδιανή Τήνου, εκποιείται με τιμή εκκίνησης 1.400.000 ευρώ.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ο Φυντανίδης, ήταν από τους πρώτους που ανακάλυψε την Τήνο ως προορισμό διακοπών και επέλεξε το συγκεκριμένο μέρος για να κτίσει ένα ονειρεμένο σπίτι ακριβώς πάνω στο κύμα.

Η βίλα στα Καλύβια, που στο νοτιά έχει σύνορο το απέραντο γαλάζιο, γνώρισε μέρες δόξας. Ήταν η εποχή που υπουργοί και βουλευτές πέρναγαν τριήμερα απόλυτης χαλάρωσης, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια ως φιλοξενούμενοι του τότε ισχυρού άνδρα των media.

Τη διακόσμηση του σπιτιού την επιμελήθηκε η σύζυγός του Βιργινία Βεντουράκη. Σήμερα, η τοποθεσία είναι γνωστή ως «ο όρμος του Φυντανίδη».

Το σπίτι είναι κτισμένο σε οικόπεδο 5,5 στρεμμάτων σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Τήνου, στα Καλύβια. Το εμβαδόν της μονοκατοικίας είναι 207 τμ, ενώ στο ίδιο οικόπεδο βρίσκονται και 3 ξενώνες συνολικού εμβαδού 130 τμ, καθώς και πισίνα 40 τμ.

Η βίλα βγαίνει σε πλειστηριασμό για οφειλή ύψους 4,6 εκατ. ευρώ και δεν είναι η πρώτη φορά. Η διαδικασία έχει επαναληφθεί και άλλες φορές, όμως όλοι οι προηγούμενοι πλειστηριασμοί απέβησαν άκαρποι.

mononews.gr

Διαβάστε επίσης