Στο σφυρί άλλα 88 ακίνητα της «γυάλινης αυτοκρατορίας» των Βωβών! Νέο χτύπημα για τον πτωχευμένο και άρρωστο «πατριάρχη». Τι λέει ο δικηγόρος του

Δεν έχουν τέλος τα χτυπήματα για τον πατριάρχη της «γυάλινης αυτοκρατορίας Μπάμπη Βωβό, καθώς τόσο στις 28 Απριλίου όσο και στις 12 και 19 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί 88 συνολικά πλειστηριασμοί περιουσιακών του στοιχείων, με την τιμή πρώτης προσφοράς να ξεπερνά για όλα μαζί τα 12 εκατ. ευρώ.

Ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που βγαίνουν στο σφυρί εξαιτίας χρεών είναι το κτίριο-φάντασμα επί της λεωφόρου Κηφισίας 109 και Σίνα, που από το 2004 παραμένει στα μπετά, το ημιτελές ξενοδοχείο «Stella Maris» στο Δρεπάνι Τροιζηνίας, με το οποίο ο κ. Βωβός από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 σχεδίαζε να εισέλθει στην αναπτυσσόμενη αγορά εξοχικής κατοικίας, αλλά και τρία ακίνητα στη θέση Μορτερό στη Νέα Ερυθραία.

Έτσι μετά την περιπέτεια που βίωσε ο πτωχευμένος κ. Βωβός με τη σύλληψή του για φοροδιαφυγή, τον περασμένο Νοέμβριο, και την παραμονή του για λίγα 24ωρα στο νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού, άλλη μια δύσκολη περίοδος ξεκινάει τώρα.

Μια περίοδος που, όπως αναφέρει στο «ΘΕΜΑ» ο δικηγόρος του κ. Βωβού, Ασημάκης Ασημακόπουλος, μπορεί εξαιτίας της πανδημίας να παραταθεί: «Οι πλειστηριασμοί αυτοί, όπως και όσοι έχουν οριστεί μέσα στον Απρίλιο και μέχρι τις 13 Μαΐου, εξαιτίας της πανδημίας θα αναβληθούν. Οι νέες ημερομηνίες θα οριστούν το καλοκαίρι – θεωρώ προς το τέλος Ιουνίου και μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο την οικογένεια Βωβού είναι μήπως βρεθεί κάποιος επενδυτής για το ξενοδοχειακό project στον Γαλατά, αλλά δεν έχει καταστεί, όπως γνωρίζω μέχρι σήμερα, κάτι τέτοιο δυνατό».

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Δύσκολη κατάσταση τον χειμώνα -Γιατί η Ελλάδα έχει περισσότερους θανάτους

Σχετικά με το κτίριο στη λεωφόρο Κηφισίας 109 και Σίνα στο Μαρούσι, όπως αναφέρεται στο site των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, από το 2003 εμφανίζονται ως συνοικοπεδούχοι η Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας και η Ιερά Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Ορους με σύσταση οριζοντίων ιδιοκτησιών. Πρόκειται για ένα ημιτελές κτίριο που έχει μείνει στα μπετά από το 2004, με τον αρχικό σχεδιασμό της εταιρείας του Μπάμπη Βωβού να προβλέπει την ανέγερση τετραώροφου κτιρίου γραφείων με ισόγειο κατάστημα και τέσσερα υπόγεια 78 θέσεων στάθμευσης, επιφανείας 3.000 τ.μ. επί οικοπέδου 3 στρεμμάτων.

Το κτίριο αν και δεν είναι τελειωμένο, όπως εξηγείται στη σελίδα του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, σύμφωνα με τη νέα ισχύουσα νομοθεσία και τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων & Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) το 2019, «παρέχεται η σύμφωνη γνώμη προκειμένου για την υπαγωγή στις διατάξεις του Ν.4495/17 των τμημάτων της οικοδομής, όπως αυτά προβλέπονταν από την ακυρωθείσα με τη με αριθμό 2591/2005 απόφαση του ΣτΕ, 22976/03 αναθεώρηση της 194/2001 οικοδομικής αδείας, για τα οποία έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός (ισόγειο και α’ όροφος)».

Δείτε ακόμα:  Φορολογικές δηλώσεις: Τελειώνει σήμερα η προθεσμία -Δεν θα δοθεί νέα παράταση

Οι μεζονέτες Ν. Ερυθραία

Οσοι συμμετέχουν στον πλειστηριασμό για το συγκεκριμένο ημιτελές ακίνητο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η τιμή πρώτης προσφοράςγια τον πρώτο όροφο ανέρχεται στα 1.204.000 εκατ. ευρώ, ενώ για τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο, αν και είναι ακόμα στα σχέδια, 783.000 ευρώ και 710.000 ευρώ αντίστοιχα. Οσο για το ισόγειο του κτιρίου που επικοινωνεί με την αποθήκη του α’ υπογείου η τιμή ανέρχεται στα 1.782.000 ευρώ.

Εφόσον οι ημερομηνίες των πλειστηριασμών που αναγράφονται στην ηλεκτρονική σελίδα www.eauction.gr δεν αλλάξουν, μετά το κτίριο της λεωφόρου Κηφισίας σειρά έχει, στις 12 Μαΐου, το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στη θέση Mορτερό της Nέας Eρυθραίας. Τα κτίρια, όπως αναγράφεται και στην έκθεση κατάσχεσης, βρίσκονται σε «μορφή εγκατάλειψης», δεν αποπερατώθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα να είναι και αυτά σε ημιτελή κατάσταση κατά το 55%. Οι τρεις μεζονέτες μαζί με 6 πάρκινγκ αναπτύσσονται σε οικόπεδο 7,4 στρεμμάτων, έχουν εμβαδόν από 226 τ.μ. έως 257 τ.μ. και βγαίνουν με πρώτη τιμή προσφοράς 264.000, 272.000 και 290.000 ευρώ.

Δείτε ακόμα:  Καιρός: Λίβας με αφρικανική σκόνη, αλλά και ισχυρές καταιγίδες με χαλάζι το Σαββατοκύριακο!

Στο σφυρί και το «Stella Μaris»

Tο μοναδικό από τα ακίνητα για το οποίο η οικογένεια Βωβού θα δώσει αγώνα προκειμένου να το σώσει είναι το παραθαλάσσιο τουριστικό project στον Γαλατά Τροιζηνίας, με το οποίο η Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική είχε βάλει στόχο να περάσει και στο τουριστικό real estate. Για τον λόγο αυτό ο γιος του Μπάμπη Βωβού, Αρης, έχει βάλει λυτούς και δεμένους προκειμένου να βρεθεί επενδυτής που θα θελήσει να αγοράσει και να δώσει πνοή στον ξενοδοχειακό παράδεισο που ονειρεύτηκε πριν από χρόνια ο πατέρας του. Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 19 Μαΐου με τιμή πρώτης προσφοράς τα 7.350.000 ευρώ. Με βάση την έκθεση του πλειστηριασμού, το ακίνητο που εκποιείται είναι ημιτελές, αποτελούμενο από 16 κτίρια για τα οποία οι εργασίες ανακαίνισης έχουν σταματήσει στο 60% από το 2009.

Πηγή: Newmoney.gr