Super League 1: Tέλος οι συνεντεύξεις Τύπου, μάξιμουμ 30 δημοσιογράφοι στα ματς

Να επιστρέψει και πάλι στα γήπεδα μετά την πανδημία του κορονοϊού θέλει η Super League 1 το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουνίου για τα play-off και τα play-out.

Φυσικά αυτό θα λάβει χώρα με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής, ενώ την Τρίτη (26/5) η υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ θα αποστείλει στη διοργανώτρια αρχή το πρωτόκολλο αγώνων στο οποίο θα αναφέρονται όλες οι επισημάνσεις προκειμένου η μπάλα να… κυλήσει πάλι στο χορτάρι.

Αυτό αφορά και τους συναδέλφους που καλύπτουν τα ματς. Και τι εννοούμε. Τι κάναμε μέχρι τώρα; Πηγαίναμε σε ένα γήπεδο κάναμε τη δουλεία μας (κάλυψη αγώνα, περιγραφή κλπ) και εν συνεχεία παίρναμε το… δρόμο για τη συνέντευξη Τύπου, αλλά και τη μεικτή ζώνη. Αυτά πλέον ξεχάστε τα…

Και αυτό διότι… τελειώνουν οι συνεντεύξεις Τύπου όπως και η μεικτή ζώνη για δηλώσεις παικτών, ενώ οι συνάδελφοι που θα πηγαίνουν στα γήπεδα για την κάλυψη των αγώνων θα πρέπει να διατηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους. Επιπλέον κάθε μέσο θα μπορεί να δηλώνει ένα άτομο, ενώ στο σύνολο οι δημοσιογράφοι δεν θα είναι πάνω από 30.

Εξαίρεση στις δηλώσεις και τα ρεπορτάζ αποτελούν αυτά που θα γίνονται στους παρόχους των αγώνων, ήτοι Nova και ΕΡΤ στο πρωτάθλημα, Cosmote TV στο Κύπελλο. Φυσικά στο πρωτόκολλο αναφέρονται όλα λεπτομερώς και αυτά θα ισχύσουν στα εναπομείναντα ματς της Super League 1, όπως και στα δύο ματς Κυπέλλου (Άρης – ΑΕΚ και Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ).

Δείτε ακόμα:  Δείτε live το Εθνικός - Αργοναύτης Ραφήνας

Ερωτηματικό αποτελεί ο τελικός του Κυπέλλου καθώς εκεί υπάρχουν δύο πράγματα. Πρώτον ότι κάθε χρόνο η ΕΠΟ εκδίδει ειδικές διαπιστεύσεις και σίγουρα ένας τελικός έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ειδικά από τη στιγμή που αν προκριθεί και ομάδα ή ομάδες της συμπρωτεύουσας και δεύτερον ότι όταν αυτός θα διεξαχθεί (τέλη Ιουλίου) η κατάσταση θα είναι σαφώς καλύτερη και θα επανεκτιμηθεί καλύτερα.

Αναλυτικά τι αναφέρεται στο πρωτόκολλο:

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΜΜΕ)

– «Για την παρουσία των εκπροσώπων των ΜΜΕ στον αγώνα θα ακολουθείται αυστηρά διαδικασία διαπίστευσής τους από τη γηπεδούχο Π.Α.Ε. για κάθε αγώνα, με μέγιστο αριθμό τα τριάντα (30) άτομα (ένας διαπιστευμένος εκπρόσωπος ανά Μ.Μ.Ε.).

– Οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα εισέρχονται στο γήπεδο από την πύλη εισόδου των φωτογράφων / δημοσιογράφων (ή ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε εγκατάστασης) και θα κατευθύνονται απευθείας στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

– Με δεδομένο ότι δε θα πραγματοποιούνται η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου και οι συνεντεύξεις στη μικτή ζώνη, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ δεν έχουν πρόσβαση σε κανέναν άλλο χώρο του γηπέδου. Η αίθουσα τύπου θα είναι κλειστή.

Δείτε ακόμα:  Παπακωστούλης: «Αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς η πορεία μας»

– Εξαίρεση αποτελούν οι δύο (2) δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού παρόχου που έχουν πρόσβαση στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και δύο (2) επιπλέον δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού παρόχου που έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένη αίθουσα / χώρο για τις ανάγκες τυχόν τηλεοπτικής εκπομπής από την εγκατάσταση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρείται η ελάχιστη απόσταση των 2μ.

– Όλοι οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, οφείλουν να τηρούν τη διάταξη των θέσεων, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες αποστάσεις. Σε περίπτωση μη επάρκειας θέσεων, θα τηρείται σειρά προτεραιότητας, με ευθύνη της γηπεδούχου ΠΑΕ.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

– Όλες οι εργασίες της τηλεοπτικής παραγωγής του αγώνα, οφείλουν να έχουν ολοκληρωθεί δύο (2) ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Το προσωπικό του τηλεοπτικού παρόχου, από αυτό το χρονικό σημείο και έπειτα, θα πρέπει να είναι στη θέση εργασίας του αποφεύγοντας την άσκοπη μετακίνηση στους χώρους του γηπέδου, παρά μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και για την επίλυση τυχόν προβλημάτων.

– Κάμερα εντός του χώρου των αποδυτηρίων και των διαδρόμων αυτών πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα απαγορεύεται.

– Υπάρχει δυνατότητα συνέντευξης εντός του αγωνιστικού χώρου, πριν και μετά την λήξη του αγώνα, τηρώντας την απόσταση των 2μ., καθώς και τηλεοπτικής εκπομπής σε επιλεγμένη αίθουσα / χώρο της εγκατάστασης με τήρηση του όρου «έως 4 άτομα σε 20τ.» και απόσταση 2μ.

Δείτε ακόμα:  Δεν σταματά πουθενά η Τριγλία, έκανε το 8/8 με νίκη 2-3 κόντρα στον Παθιακάκη

– Οι εργαζόμενοι στο VAN πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες και γάντια καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας τους, το όχημα θα πρέπει να απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση, ενώ προτείνεται οι πόρτες του οχήματος να παραμένουν ανοιχτές για φυσικό αερισμό. Ιδανικά, προτείνεται η εφαρμογή προστατευτικού Plexiglas ανάμεσα στις θέσεις εργασίας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

– Η συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα δεν θα πραγματοποιείται, καθώς ο χώρος συνεντεύξεων Τύπου είναι σε εσωτερικό χώρο – κλειστή αίθουσα. Με μέριμνα των Π.Α.Ε. και των γραφείων Τύπου τους, θα δίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα μετά τη λήξη του αγώνα, μαγνητοσκοπημένη ή γραπτή δήλωση του προπονητή, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των ομάδων. Επίσης, η Μικτή Ζώνη μετά τη λήξη του αγώνα δεν θα λειτουργήσει.

– Οι συνεντεύξεις Pre Game, Super Flash και Flash θα πραγματοποιούνται σε συνέχεια απευθείας συνεννόησης των Π.Α.Ε. και των τηλεοπτικών τους παρόχων, με πρωταρχικό μέλημα τη διασφάλιση της υγείας όλων και την τήρηση όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας.

– Σε κάθε περίπτωση, κατά τη διάρκεια των συνεντεύξεων, θα πρέπει να τηρείται αυστηρά απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των παρευρισκομένων».