Σβάρνας: «Διαφορετικά με Χιμένεθ στον πάγκο»

Για τη νέα κατάσταση πυο επιρατεί στα Σπάτα με την έλευση του Μανόλο Χιμένεθ, τον τρόπο παιχνιδιού κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά και τον Γιώργο Γιακουμάκη που επιστρέφει στο ΟΑΚΑ μίλησε ο Στράτος Σβάρνας.

Ο νεαρός στόπερ υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι παρά τον μικρό διάστημα που βρίσκεται ο Ισπανός στην ομάδα, γρήγορα θα μπορέσει να μεταδώσει τη φιλοσοφία του σε όλο το ρόστερ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στράτος Σβάρνας στη NOVA:

Για την επιστροφή Χιμένεθ: Η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική γιατί όταν υπάρχει αλλαγή προπονητή αλλάζει η ψυχολογία. Είναι και ένας προπονητής που πήρε το πρωτάθλημα και ξέρει τους παίκτες. Θα πάρει λιγότερο χρόνο για να περάσει την φιλοσοφία του.

Προσπάθησε ο προπονητής να μας ανεβάσει το ηθικό και να μας περάσει το μέταλλο του νικητή. Μας είπε ότι είμαστε οι πρωταθλητές, είμαστε η ΑΕΚ και πρέπει να παίζουμε για τη νίκη.

Για το διπλό στο Περιστέρι: Η νίκη στο Περιστέρι είναι κυρίως έργο του προηγούμενου προπονητή και φυσικά των παικτών. Σίγουρα θέλουμε να αποδείξουμε πράγματα. Θέλουμε το Κύπελλο, θέλουμε τη δεύτερη θέση και να δείξουμε ότι η χρονιά δεν πήγε χαμένη. Εμείς οι παίκτες είμαστε υποχρεωμένοι να αλλάξουμε τρόπο σκέψης, από τον παλιό προπονητή στον καινούργιο.

Για το τι έχουν δουλέψει εν όψει ΟΦΗ: Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε χρόνο να δουλέψουμε εν όψει ΟΦΗ, το πλάνο πάνω κάτω θα είναι το ίδιο, ο χαρακτήρας μας πρέπει να είναι ο ίδιος και είναι ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας. Όλα είναι θέμα δουλειάς. Με τον καινούργιο προπονητή θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ποδόσφαιρο όπως το περσινό. Για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, η αποβολή οδήγησε το ματς εκεί και παίξαμε από τα πλάγια.

Για τον ΟΦΗ: Ο ΟΦΗ ψάχνει βαθμούς παλεύει για την σωτηρία, θέλει υπομονή προσοχή και να παίζουμε μπροστά, όχι πίσω. Ο ΟΦΗ θα παίξει στο δικό του μισό, χρειάζεται τους βαθμούς, αλλά θα το παλέψουν. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τη δουλειά μας και να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο.

Για το αν έχει υπομονή: Έχω υπομονή, είναι μέρος της δουλειάς, θα περιμένω την ευκαιρία μου για να την αρπάξω.

Για την επιστροφή Γιακουμάκη ως αντίπαλος: Σίγουρα ο Γιακουμάκης είναι πολύ καλός παίκτης και σκόρερ, τρέχει μαρκάρει, σίγουρα θα προσπαθήσει να δείξει πράγματα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

Για τη δουλειά Χιμένεθ: Ο Χιμένεθ δουλεύει πολύ στην προπόνηση, αλλά ζει έντονα το παιχνίδι, προσπαθεί να σε ανεβάσει ψυχολογικά για να αποδώσεις στο ματς.

sportime.gr

Διαβάστε επίσης