Συγκλονιστική μαρτυρία για τον Μητροπολίτη Κοσμά – “Την ώρα που τον πείθαμε να διασωληνωθεί, κάποιοι του άλλαζαν γνώμη”

Συγκλονίζουν τα λόγια του γιατρού του νοσοκομείου Αγρινίου σχετικά με την προσπάθεια που έκανε το προσωπικό του ιδρύματος να πείσει τον Μητροπολίτη Κοσμά να διασωληνωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ο οποίος νοσηλευόταν με κορονοϊό στο νοσοκομείο του Αγρινίου, διακομίστηκε στον “Ευαγγελισμό”, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά του σε εξειδικευμένη μονάδα, έπειτα από τις απαραίτητες εξετάσεις που έκανε.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα tempo24.news, οι τιτάνιες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού να πειστεί ο ιεράρχης για να διασωληνωθεί, ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Ωστόσο, ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας ήταν κατηγορηματικά αρνητικός. “Την ώρα που εμείς τον πείθαμε να διασωληνωθεί, κάποια άτομα από το περιβάλλον του τον πλησίαζαν και του άλλαζαν γνώμη”, ανέφερε γιατρός.

Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, οι γιατροί του νοσηλευτικού Ιδρύματος μπόρεσαν τελικά να τον πείσουν να προχωρήσουν στην διασωλήνωσή του και στις 3.30 τα ξημερώματα ξεκίνησε η διακομιδή του για το νοσοκομείο της Αθήνας.

Δείτε ακόμα:  Σε εξέλιξη φωτιά σε δασική έκταση στο Αμόνι Κορινθίας

Υπενθυμίζεται ότι παρόλο που νοσούσε με κορονοϊό, ο Μητροπολίτης Κοσμάς βρισκόταν για αρκετές ημέρες στο σπίτι του, αρνούμενος να πάει στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες, λάμβανε οξυγόνο για να υποβοηθηθεί η αναπνοή του.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης για τον Μητροπολίτη Κοσμά

Η Μητρόπολη εξέδωσε ανακοίνωση για την υγεία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά:

«Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, από την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και αντιμετωπίζοντας ήπια τα συμπτώματα του κορονοϊού παρέμεινε στην οικία του, υπό την καθοδήγηση των ιατρών του.

Δείτε ακόμα:  Νέα απόφαση «σβήνει» απουσίες από χιλιάδες μαθητές!

Σήμερα το απόγευμα κρίθηκε απαραίτητο από τους θεράποντες ιατρούς του να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Αγρινίου για πιο άμεση παρακολούθηση.

Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό».