Συγκλονίζει εγκαυματίας από το Κ. Λιμανάκι Ραφήνας: Τρία χρόνια μετά συνεχίζω να ανεβαίνω Γολγοθά (βίντεο)


Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία στο Μάτι, όταν 102 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους με τον πιο άδικο τρόπο. Μπορεί ο χρόνος να κυλά και να γιατρεύει τις πληγές, όμως ό,τι συνέβη στις 23 Ιουλίου του 2018 θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη μας.

Με αφορμή στην επέτειο των τριών χρόνων, η Πηνελόπη Κωνσταντάκη, η οποία βρισκόταν στο Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας, όταν η φωτιά έκαιγε τα πάντα, μίλησε στην εκπομπή του OPEN “Ώρα Ελλάδος” για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα και για τον Γολγοθά που ανεβαίνει. Η εξομολόγησή της συγκλονίζει…

“Τρία χρόνια μετά έχω έναν Γολγοθά. Η ζωή μου άλλαξε άρδην μέσα σε μισή ώρα. Ήμουν ένα υγιές άτομο και έγινα ένα προβληματικό άτομο. Έχω πολλά προβλήματα υγείας, εκτός από τους νεφρούς έχω και τα αγγειολογικά. Έχω μόνιμη βλάβη στα αγγεία, έχω κάνει τέσσερις επεμβάσεις και πρόκειται να κάνω και άλλη. Τώρα αρχίζω να έχω θέματα και με τους πνεύμονες. Λοιπόν, στη ζωή μου ασχολούμαι μόνο με γιατρούς”, ήταν τα πρώτα λόγια της Πηνελόπης Κωνσταντάκη.

Δείτε ακόμα:  Χωρίς νερό ξανά η Νέα Μάκρη, λόγω βλάβης σε κεντρικό αγωγό

Η ίδια, περιγράφοντας πώς έζησε εκείνες τις τραγικές ώρες, ανέφερε: “Ήμουν στο σπίτι μου, στο Κόκκινο Λιμανάκι, δεν το κατάλαβα αμέσως, γιατί το Κόκκινο Λιμανάκι είναι ένας ήσυχος οικισμός. Αρχικά, νόμιζα ότι ήταν κάποια βάφτιση, μετά βγήκα έξω και είδα τις τεράστιες φλόγες. Ο αέρας ήταν πολύ δυνατός, τα κουκουνάρια εκτοξεύονταν και τα πεύκα άναβαν το ένα μετά το άλλο.

Εγώ έφυγα από το σπίτι, αλλά επειδή ήταν πολύ άσχημη η κατάσταση πήγα σε ένα σπίτι φίλων – που είδα ανοιχτό. Εκεί, δεν υπήρχε σκεπή και έπεφτε επάνω μου “βροχή” από κουκουνάρια, τα οποία με έκαιγαν. Φορούσα βερμούδα και κοντή μπλούζα, συνεπώς ότι ήταν ακάλυπτο κάηκε. Έχω έγκαυμα 45%. Το σπίτι δεν κάηκε. Δεν μπορούσα να οδηγήσω, οι καπνοί ήταν δυνατοί. Δεν σκέφτηκα να πάω στη θάλασσα”.

Δείτε ακόμα:  Αποχέτευση: Ξεκίνησαν τα έργα στον Γέρακα - Συνεχίζονται στην Παλλήνη (φωτό)

Κλείνοντας, η Πηνελόπη Κωνσταντάκη δήλωσε: “Τρία χρόνια μετά, δεν μπορώ να πω ότι η πολιτεία είναι στο πλευρό μου, είχαν εξαγγείλει πολλά πράγματα, αλλά… Ορισμένοι εθελοντές κατάφεραν πράγματα για εμάς, δηλαδή να παίρνουμε φάρμακα και κρέμες δωρεάν, γιατί εμείς οι εγκαυματίες έχουμε πολλά προβλήματα. Πέρασα 8 μήνες στην εντατική και 17 μήνες στο νοσοκομείο. Ακόμα και σήμερα ψυχολογικά είμαστε πολύ άσχημα. Δεν θέλουμε να ξεχαστεί το θέμα”.

tlife.gr