Συγκλονίζει ο Χάρης Τζωρτζάκης: «Υπάρχει μια ομερτά και φοβόμαστε τις μηνύσεις»

O Χάρης Τζωτζάκης μίλησε στο Πρωινό για τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του θεάματος!

Ο ηθοποιός ανέφερε: «Εδώ και τόσες μέρες ακούγονται φοβερά και τρομερά πράγματα. Ακούγονται πράγματα για βιασμούς, για αποπλανήσεις και ακόμα ο κόσμος φοβάται να μιλήσει. Φανταστείτε πόσο βαθιά είναι η διαπλοκή μέσα σε αυτό το σύστημα που δεν είναι μόνο στο θέατρο ή στην τέχνη, είναι στην κοινωνία. Διαβάζω συνεντεύξεις παιδιών και υπάρχει μια ομερτά γιατί φοβόμαστε όλοι μη μας κάνουν μηνύσεις.»!

Και πρόσθεσε: «Άμα η δικαιοσύνη δεν επιληφθεί, άμα δεν βγει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού να μιλήσει και να πει ότι θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, να σταθεί δίπλα στα θύματα, δίπλα στους καλλιτέχνες… Αν είναι δυνατόν να υπάρχει ομερτά και να μην μπορεί να μιλήσει ο κόσμος. Σε τελική ανάλυση είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας και τα θύματα με τα ίδια μας τα σώματα αν η δικαιοσύνη και το κράτος δεν κάνει τη δουλειά του.»!

Δείτε ακόμα:  Αμαλία Καβάλη: Το συγκλονιστικό της ποστ για τη μάχη με τα κιλά και το κάπνισμα

Και τόνισε: «Φήμες κυκλοφορούν για όλους και για όλα. Δεν μπορούμε να καταδικάσουμε ανθρώπους με φήμες. Μπορούμε όμως να καταδικάσουμε ανθρώπους βάσει συγκεκριμένων καταγγελιών, επώνυμων.

Σκεφτείτε ένα παιδί 15 χρονών, που ζει αυτή την τραγική εμπειρία που διαβάσαμε, που φοβόμαστε εμείς μεγάλοι άνθρωποι να μιλήσουμε. Πώς ένα παιδί θα πάει στον πατέρα του και τι θα του πει;»!

Και υπογράμμισε: «Σκεφτείτε εσείς με τέτοια δύναμη, με τέτοιο λόγο και μέσα δεν μπορείτε να μιλήσετε, σκεφτείτε τα θύματα που είναι παιδιά 15χρονα, 18χρονα, 25χρονα.

Δείτε ακόμα:  Ελεωνόρα Ζουγανέλη: «Μας ήρθε κάπως το απότομο κλείσιμο...» (βίντεο)

Μιλάμε για ένα μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα. Αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Πρέπει να σπάσει το απόστημα! Μέχρι εδώ!»!

lawandorder.gr