Συγκλονίζει ο Γιώργος Πάντζας: «Εχω δει τον πατέρα μου με βγαλμένα νύχια και μαχαιρωμένο με ξιφολόγχη»

«Τον έχω δει με βγαλμένα νύχια, μαχαιρωμένο με ξιφολόγχη και επί τέσσερις μήνες ετοιμοθάνατο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός Γιώργος Πάντζας για τον πατέρα του ο οποίος ήταν διωκόμενος κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Καλεσμένος στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ ήταν καλεσμένος ο δημοφιλής ηθοποιός και βουλευτής, Γιώργος Πάντζας, ο οποίος μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, την αρχή και τη συνέχεια της πορείας του στο θέατρο στο οποίο και είναι «πλούσιο», αλλά και για την οικογένειά του. Είπε, μάλιστα, ότι και οι δύο γονείς του ήταν αρκετά μορφωμένοι άνθρωποι για την εποχή τους, με τον πατέρα του συγκεκριμένα να έχει καταγωγή από την Κέρκυρα. Δούλευε, επίσης, στο υπουργείο Δημοσίων Έργων, μιλούσε δύο γλώσσες ενώ η μητέρα του μιλούσε γαλλικά.

«Εφερνε η μητέρα μου τον νομοτάρχη στον δήμο Αθηναίων, ενώ ο πατέρας μου δεν προχώρησε άλλο γιατί βίωσε για 17 χρόνια εξορία. Ο μπαμπάς μου, αλλά και εγώ αγωνιστήκαμε μαζί με το ΕΑΜ κατά της φασιστικής και ναζιστικής κατοχής», είπε αρχικά για τον πατέρα του. Ερωτώμενος για το πώς είναι να ζει χωρίς τον πατέρα, λόγω και της κατοχής, είπε ότι η συγκυρία ήταν θετική για τον ίδιο, καθώς μεγάλωσε με τον θείο του ο οποίος και λειτουργούσε ως δεύτερος πατέρας. Πρόσθεσε, κάνοντας πλάκα, ότι δεν ήταν αριστερός.

«Από το 1947 μας μεγάλωσε ο θείος μου, έμενα στο σπίτι του. Ο πατέρας μου, επί κατοχής ήταν διωκόμενος, τον έχω δει με βγαλμένα νύχια, μαχαιρωμένο με ξιφολόγχη και επί τέσσερις μήνες ετοιμοθάνατο. Από Ιταλούς φασίστες και Έλληνες συνεργάτες του. Τα έχω δει, τα έχω ζήσει αλλά ο θείος μου ήταν σαν δεύτερος πατέρας μου. Ηταν φιλόλογος, ένας σπουδαίας άνθρωπος και αγαπούσε για την πατρίδα, για την οποία και πολέμησε για αυτή», είπε σχετικά με την οικογένειά του τη δύσκολη περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

reader.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.