Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου και της ΕΘΝ.Ο.Α

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας και ο Πρόεδρος της ΕθΝ.Ο.Α κ. Γιώργος Αλικάκος.

Ο σκοπός του είναι η εδραίωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, με την θέσπιση ειδικών κατευθυντήριων γραμμών για την προώθηση του αθλητισμού.

Η ΕΘΝ.Ο.Α εκπονεί εκπαιδευτικά προγράμματα που καλλιεργούν τις δεξιότητές των νέων και των παιδιών, συμπληρώνοντας τον ρόλο του σχολείου, με κύριο στόχο τη διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας, την καλλιέργεια και την εφαρμογή των παιδαγωγικών και κοινωνικών αρχών του Ολυμπιακού κινήματος, τη μεταλαμπάδευση του φίλαθλουπνεύματος, των παραδόσεων του αθλητισμού και του Fair Play.

Δείτε ακόμα:  Σταύρος Δογιάκης: Γιατί αυτοπυροβολήθηκε δύο φορές; Εντοπίστηκε νεκρός μέσω facebook!

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση της νέας Μουσειολογικής μελέτης για το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου από τον Αρχιτέκτονα – Μουσειολόγο κ. Κωνσταντίνο Μπούρα, σύμφωνα με την οποία προτείνεται η δημιουργία ενός σύγχρονου Μουσείου όπου θα κυριαρχούν οι αρχές της βιωματικής προσέγγισης, της «ψυχαγωγικής εκπαίδευσης » και της ανανεωσιμότητας.

Παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κκ Ευάγγελος Κυπαρίσσης, Αργύρης Λάσκος, Δημήτρης Παπαϊωάννου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Μακρής , Νίκος Καραγιάννης, Στέλιος Γεραμάνης , Βασίλης Αλικιώτης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μαραθώνος κ. Κώστας Λάσκος.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Sold out το πάρκινγκ στην κεντρική παραλία - Γεμάτοι και οι δρόμοι (φωτό)

Η Ολυμπιονίκης της Πάλης, μέλος της ΕθΝ.Ο.Α κα. Βούλα Ζυγούρη η οποία εκπροσώπησε και την Ομοσπονδία Μεικτών Πολεμικών Τεχνών, ο κ. Γιάννης Φάκας, Διεθνής Πετοσφαιριστής, η κα. Άννα Στρούμπου, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Άρσης Βαρών και Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, η κα. Ζωζώ Χριστοδούλου, Πρώτη Γυναίκα Μαραθωνοδρόμος, η Πρωταθλήτρια Μαραθωνίου και Τριάθλου κα. Ντενίζ Δημάκη.

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης στην Πάλη, κ. Μιχάλης Ντάκος, ο Πρόεδρος του συλλόγου Μαραθωνοδρόμων «Τελμησσός », κ. Βλάσης Καραβασίλης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών κ. Δημήτρης Βασιλείου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων κ. Γιάννης Αρκάς, ο Εκπρόσωπος του Επιμορφωτικού Συλλόγου, κ. Δημήτρης Αποστολάτος.

Δείτε ακόμα:  Υπόθεση Δογιάκη: Αυτοκτονία δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση - Άφησε και δεύτερο σημείωμα

Οι κ.κ. Σοφία Δημέλη και Γεωργία Χρυσικοπούλου, Εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Μαραθώνα, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης κ. Άγγελος Καλογερόπουλος, η Διευθύντρια του ειδικού σχολείου Παμμακάριστου κα. Ξηθάλη, η κα. Μανουσιάδου από το Λύκειο Μαραθώνα και η κα. Χαριτίνη Τριγάζη από το Γυμνάσιο Μαραθώνα.