Συναγερμός στην Πολιτική Προστασία Μαραθώνα για το νέο κύμα της κακοκαιρίας «Λέανδρος»

Αυξημένη Ετοιμότητα Υπηρεσιών Δήμου Μαραθώνος λόγω Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

ΘΕΜΑ: Ετοιμότητα λόγω Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

ΣΧΕΤ : 1. Το αριθμ 8898/12-12-2019(ΑΔΑ:6ΨΔ046ΜΤΛΒ-ΡΤΘ) έγγραφο της ΓΓΠΠ με θέμα «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό».

Tο υπ’ αρ. πρωτ. 12189/26-11-2020 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα:1η έκδοση Γενικού σχεδίου αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού με την κωδική ονομασία «Βορέας» (ΑΔΑ:6Δ4Ω46ΜΤΛΒ-Ε67).
3.Το Σχέδιο του Δήμου Μαραθώνος για την αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης /Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού, έκδοσης 2020.

Το υπ. αρ. πρωτ. 7767/30-10-2019 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα «Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.» (ΑΔΑ: ΩΧΦΧ46ΜΚ6Π-ΩΛΨ).
Το υπ’ αρ. πρωτ. 8794/06-12-2019 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα:1η έκδοση Γενικού σχεδίου αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων με την κωδική ονομασία «Δάρδανος» (ΑΔΑ:ΨΓΚΟ46ΜΤΛΒ-Φ04)
.Το Σχέδιο του Δήμου Μαραθώνος για την αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης /Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών Φαινομένων, έκδοσης 2020.

Το υπ’ αριθ. 237/17.01.2021 έγγραφο του Κ.Ε.Π.Π./Ε.Σ.Κ.Ε της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με συνημμένο το με A.A. 2/2021 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ. Με βάση τις προβλέψεις της ΕΜΥ όσον αφορά την εξέλιξη των καιρικών φαινόμενων το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της 14ης Ιανουαρίου 2021 με αα 1/2021 επικαιροποιείται (σχετικό ε), νέα επιδείνωση του καιρού η οποία θα επηρεάσει από τα νοτιοδυτικά έως αύριο Δευτέρα 18-01-2021 τη νότια κυρίως χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τους θυελλώδεις ανέμους και τον ισχυρό παγετό.
Για το λόγο αυτό o Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας δίνει εντολή να παραταθεί η ετοιμότητα και επιφυλακή των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του Δήμου Μαραθώνος , προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα και ειδικότερα:

να βρίσκονται σε ετοιμότητα τα μηχανήματα και το προσωπικό που μπορεί να επιχειρήσουν για δράσεις αποχιονισμού στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς του Δήμου μας..
να υπάρχει διαθέσιμη επαρκή ποσότητα αντιπαγετικού άλατος.
να διατεθούν οι θερμαινόμενοι χώροι για πολίτες που τυχόν θα έχουν ανάγκη.
να παραταθεί η επιφυλακή και ετοιμότητα του τμήματος πολιτικής προστασίας καθώς και των εθελοντικών ομάδων του Δήμου που θα μπορούσαν να συνδράμουν.
Για τους θερμαινόμενους χώρους υπενθυμίζεται ότι ισχύουν έως και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού Εξαιρετικά Επείγον Διανομή μέσω ‘ΙΡΙΔΑ’ με UID: 60044a35346509bbc05dc55e στις 17/01/21 16:31 COVID-19, σύμφωνα με την με αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.: 1293/8-1-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00» (ΦΕΚ 30/ Β΄/ 08-01-2021). Για ενημέρωσή σας, επισυνάπτεται η με Αριθμ. Πρωτ. Δ1γ/Γ.Π/οικ 19954/ 20 – 03-2020 Απόφαση της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Υγιεινής του Περιβάλλοντος του Υπ. Υγείας με θέμα ««Μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης σε χώρους και επιφάνειες κατά την εξέλιξη της πανδημίας του SARS-CoV-2».

Με εντολή του Δημάρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα και συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελου Κυπαρίσση οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Μαραθώνος βρίσκονται για τον ίδιο λόγο και θα συνεχίσουν να είναι σε ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Το Έκτακτο με α.α. 1/2021 Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε την Πέμπτη (14-01-2021) επικαιροποιείται ως ακολούθως:

Από σήμερα το βράδυ Κυριακή (17-01-2021) προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού, η οποία θα επηρεάσει από τα νοτιοδυτικά έως αύριο Δευτέρα (18-01-2021) τη νότια κυρίως χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά:

ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

α. Στα νησιά του Ιονίου από την Κεφαλονιά και νοτιότερα και τη δυτική Πελοπόννησο και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικά

300 μέτρα) τη Δευτέρα μέχρι τις απογευματινές ώρες, οι οποίες θα είναι πρόσκαιρα πυκνές τις πρωινές ώρες.

β. Στη Χαλκιδική, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και σε πεδινές περιοχές, από σήμερα Κυριακή μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας, κατά διαστήματα πυκνές κυρίως στη Χαλκιδική.

γ. Στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία (κυρίως Μαγνησία), τις Σποράδες και σε πεδινές περιοχές, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης. Οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικά πυκνές μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

δ. Από το μεσημέρι στα ορεινά των Δωδεκανήσων.

ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ

α. Στα νησιά του Ιονίου από την Κεφαλονιά και νοτιότερα και τις παραθαλάσσιες περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου από τη νύχτα της Κυριακής μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

β. Στην περιοχή των Κυθήρων και της νότιας Πελοποννήσου από τις πρώτες πρωινές μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας.

γ. Στις Κυκλάδες (κυρίως δυτικές και νότιες) και κυρίως στην Κρήτη από τις πρωινές μέχρι τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας.

δ. Στις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων (Κάσο, Κάρπαθο) και πιθανώς την περιοχή του Καστελλόριζου, από τις προμεσημβρινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας.

ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ

Ανατολικών διευθύνσεων εντάσεως 7 έως 8 μποφόρ, που θα επικρατήσουν στα νότια πελάγη τη Δευτέρα.

ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΓΕΤΟ

ο οποίος θα διατηρηθεί μέχρι και την Τρίτη (19-01-2021) στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά κατά τις βραδινές και τις πρωινές ώρες. Επιπλέον, σε περιοχές της Μακεδονίας την Κυριακή και τη Δευτέρα, θα είναι κατά τόπους ολικός.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

ΤΜΧΗΣ ΕΜΚ/ΠΡΟΓΝΩΣΕΩΝ-ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗΣ

ΚΩΝ. ΖΕΪΝΗ

ΔΝΤΗΣ ΕΜΚ

ΘΕΟΔ. Ν. ΚΟΛΥΔΑΣ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.