Συναγερμός στο Ηράκλειο για κρούσμα ηπατίτιδας σε μωρό 14 μηνών

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ηράκλειο, καθώς αγοράκι 14 μηνών νοσηλεύεται με συμπτώματα ηπατίτιδας και ερευνάται αν πρόκειται όντως για κρούσμα της νόσου, ενώ εξετάζεται και αν έχει σχέση με άλλες περιπτώσεις της νόσου που έχουν αναφερθεί σε όλον τον κόσμο. Συμφωνα με πηγές του ΕΟΔΥ είναι σε πλήρη εξέλιξη σειρά εξετάσεων ώστε να επιβεβαιωθεί ή να αποκλειστεί ότι μιλάμε για το πρώτο κρούσμα οξείας ηπατίτιδας στην Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό όταν το παιδί εμφάνισε συμπτώματα ηπατίτιδας με αποτέλεσμα οι γονείς του να το πάνε για εξέταση σε παιδίατρο, σύμφωνα με το cretapost, ενώ το παιδί πριν λίγους μήνες είχε νοσήσει και από κορονοϊό.

Η γιατρός διαπίστωσε ένα πρήξιμο στο ήπαρ και έγραψε αμέσως τις απαραίτητες εξετάσεις, ανήσυχη για τις διεθνείς εξελίξεις αναφορικά με τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας.

Οι εξετάσεις φέρεται να κατέδειξαν απότομη άνοδο στις τρανσαμινάσες του ωστόσο βρίσκονται ακόμα σε επίπεδα κάτω του ορίου συναγερμού και νοσηλείας.

Δείτε ακόμα:  Πανελλήνιες 2022: Ανακοινώθηκαν οι βαθμοί – Δείτε εδώ τα αποτελέσματα

Το μικρό παιδί υποβάλλεται συνεχώς σε εξετάσεις ενώ παρακολουθείται στενά από τους θεράποντες γιατρούς του.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν τελικά αυτό το κρούσμα θεωρείται ύποπτο αναφορικά με την οξεία ηπατίτιδα που κυριαρχεί σε παιδιά της Βρετανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι ειδικοί επιστήμονες που έχουν ενημερωθεί για την κατάστασή του συνέστησαν τη συνεχή παρακολούθηση του και εάν οι τρανσαμινάσες φτάσουν ή υπερβούν το όριο 500 τότε το παιδί θα πρέπει να νοσηλευθεί σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.