Συνεχίζεται ο σάλος με το βίντεο που εμφανίζει τον Παύλο ως πρίγκιπα της Ελλάδας

Στα ολοήμερα αφιερώματα για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στη Βρετανία, παρελαύνουν μεταξύ άλλων και αρκετοί γαλαζοαίματοι.

Μεταξύ αυτών και ο Παύλος Γλύξμπουργκ που βρετανικό κανάλι τον ανακήρυξε πρίγκιπα της Ελλάδας

Στη σελίδα του, στο Instagram που διαχειρίζεται ο ίδιος κι ανεβάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα βίντεο και φωτογραφίες στο Wikipedia και σε συνεντεύξεις του ακόμα και στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το CNN και το BBC. Ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου δηλώνει και εμφανίζεται ως διάδοχος της Ελλάδας, την ώρα που το πολιτειακό έχει κλείσει πριν από σχεδόν 50 ολόκληρα χρόνια, με απόφαση του λαού.

Οι εμφανίσεις του Παύλου είναι πολύ διαφορετικές εντός συνόρων σε σχέση με την εικόνα που προβάλει στο εξωτερικό. Στο γάμο του, στο Λονδίνο τα πλήθη έβλεπαν κορώνες και λίγους μήνες μετά σε συνέντευξη που μεταδόθηκε στην Ελλάδα, ο ίδιος προσπαθούσε να ρίξει τους τόνους, λέγοντας ότι δεν πολύ ενδιαφέρεται για τα πολιτικά.

Τις τελευταίες μέρες, λίγο πριν την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, πήρε και πάλι θέση μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες, ως πρίγκιπας Παύλος κ διάδοχος του στέμματος

Η εμφάνισή του, προκάλεσε πολύ γρήγορα αντιδράσεις στα social media εντός, ακόμα και εκτός συνόρων.

-«Συγγνώμη, αλλά δεν ήξερα ότι έχω και βασιλιά. Από πού ως πού; Υπήρξε κάποτε βασιλιάς, έφυγε, τέλος. Είναι στο DNA η ιδιότητα κ δε φεύγει;»

-«Έλα τώρα BBC. Η Ελλάδα από καιρό έχει καταργήσει τη μοναρχία, γι’ αυτό σεβαστείτε το. Οι Έλληνες γιοι μου, ρώτησαν: «ποιος είναι αυτός;» Η Ελλάδα δεν έχει βασιλιάδες και πρίγκιπες»

Στις συνεντεύξεις που έδωσε, μίλησε για τη βασίλισσα Ελισάβετ, τους γονείς του, ακόμα και για τα μάρμαρα του Παρθενώνα, τώρα που ο Κάρολος έγινε βασιλιάς.

Ποτέ σε δημόσιες δηλώσεις δεν απαρνήθηκε τον τίτλο του διαδόχου. Πριν από 10 χρόνια στο CNN κι πάλι μιλούσε ως διάδοχος ενός στέμματος, που στην πραγματικότητα έχει πάψει να υφίσταται από το 1974.

Με τον ίδιο τίτλο που πυροδότησε αντιδράσεις εμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο και στο BBC, όπου μεταξύ άλλων είπε πως θα παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ με τη μητέρα του, καθώς ο πατέρας του, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

-«Ο άλλος βρήκε ευκαιρία και βγήκε ως βασιλιάς».

-«Η Ελλάδα δεν έχει βασιλιάδες, βασίλισσες ή πρίγκιπες. Απίστευτη άγνοια και παραπληροφόρηση. Διορθώστε τα δεδομένα σας».

-«Αυτό είναι γελοίο. Η Ελλάδα είναι μια προεδρική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Αρχηγός του Κράτους είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Δεν υπάρχουν βασιλιάδες, στέμματα και πρίγκιπες. Το ελληνικό Σύνταγμα απαγορεύει κάθε είδους τίτλους ευγενείας. Δεν είναι διάδοχος, είναι πρίγκιπας κλόουν».

Ο Παύλος γεννήθηκε στα ανάκτορα του Τατοϊου, τον Μάιο του 1967, με τον τύπο της εποχής να ασχολείται εκτενώς. Μετά την κατάργηση της μοναρχίας, μεγάλωσε μεταξύ Ρώμης, Λονδίνου και ΗΠΑ, για να επιστρέψει στη χώρα, στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Όπως είχε πει θα μπορούσε άνετα να είχε γίνει Άγγλος, αλλά παρέμεινε Έλληνας.

Μετά τον γάμο του, στο Λονδίνο το 1995, οι επισκέψεις του, στην Ελλάδα άρχισαν να πυκνώνουν, με τον ίδιο πολλές φορές να επαναλαμβάνει λόγια του πατέρα του, για το πολιτειακό.

Παρά τα λάθη και τις αστοχίες διεθνών ΜΜΕ και ο ίδιος γνωρίζει ότι μπορεί να αισθάνεται όπως επιθυμεί, αλλά στην πραγματικότητα η Ελλάδα δεν έχει διάδοχο γιατί πολύ απλά δεν έχει βασιλείς και μοναρχία.

Αυτή μετά από αλλεπάλληλες περιπέτειες και παλινωδίες από το 1821 και μετά, καταργήθηκε οριστικά με δημοψήφισμα το 1974. Με απόφαση του ελληνικού λαού, που επέλεξε το πολίτευμα που επιθυμούσε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.