Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για το Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων – Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου

Νέα Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Χρ. Θεοδωρόπουλου, πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη, 21-9-2022 και ώρα 15:30. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr, με τo παρακάτω μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης:

1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την 3η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Αττικής.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Κόκκαλης)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15), την Τετάρτη 21/9, στις 3 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο Λαύριο – Ανατολικής Αττικής

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους εργαζόμενους της Αττικής η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο αττικής για το ΠΕριφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων που γίνεται την Τετάρτη 21/9 με τηλεδιάσκεψη για να περιοριστεί η λαϊκή παρέμβαση.

Στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής ζουν και εργάζονται δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι. Αρκετές φορές σε περιβάλλον που είναι ήδη επιβαρυμένο, όπως σε βιομηχανίες που δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σευπαίθριες εργασίες κυρίως αγροτικές, στον κλάδο των μεταφορών και σε άλλα. Κατά τη διάρκεια δε των καλοκαιρινών μηνών η περιοχή είναι αποδέκτης χιλιάδων που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για διακοπές μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας τους. Τέλος στους κάμπους των Μεσογείων υπάρχει σημαντική γεωργική δραστηριότητα κυρίως κηπευτικών που τροφοδοτούν τις λαϊκές αγορές της Αττικής , αλλά και ελαιοκαλλιέργειες και αμπέλια.

Σε αυτή την περιοχή η προώθηση μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων ΜΕΑ, ΜΕΒΑ αλλά και της καρκινογόνας καύσης των απορριμμάτων συνιστούν περιβαλλοντικό έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού και του περιβάλλοντος και πόλο έλξης για ρυπογόνες βιομηχανίες όπως αυτές του τσιμέντου καθώς χρησιμοποιούν το προϊόν των ΜΕΑ ως καύσιμο. Αυτά προβλέπει ο ΠΕΣΔΑ για το Γραμματικό, το Κορωπί και αλλού.

Άλλωστε πέρα από τα παραπάνω ο ΠΕΣΔΑ διατηρεί και επεκτείνει το αίσχος του ΧΥΤΑ Φυλής, με ένα τεράστιο πανωσήκωμα οκτώ εκατομμυρίων κυβικών μέτρων. Μιλάμε δηλαδή για ένα διαχρονικό έγκλημα όλης της Δυτικής Αττικής.

Όλος ο ΠΕΣΔΑ στο σύνολο του είναι ένα έγκλημα που την ευθύνη του έχουν όλες οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που συνέβαλαν στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του. Οι τωρινές και οι προηγούμενες. Καθώς επίσης και οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών αφού αποτελεί εξειδίκευση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων.

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής καλεί σε διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της περιφέρειας Αττικής (Συγγρού 15), την Τετάρτη 21/9, στις 3 μ.μ., την ώρα που θα διεξάγεται η διαδικτυακή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Η Διοίκηση

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.