Συνελήφθη ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος για το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ – Ποιο είναι το κατηγορητήριο

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που πραγματοποιούνται για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, στην Κύπρο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του AlphaNewsLive, ο εν αργία Αρχιμανδρίτης συνελήφθη ως ύποπτος για συνολικά 11 αδικήματα, μεταξύ των οποίων συνωμοσία για καταδολίευση, κλοπή, πλαστογραφία, ψευδείς φορολογικές δηλώσεις και φορολογικά αδικήματα.

Η σύλληψή του έρχεται έπειτα από τρεις και πλέον μήνες αστυνομικών ερευνών, μετά και τον εντοπισμό χρηματοκιβωτίου που περιείχε 807.000 ευρώ. Την υπόθεση διερευνά η Διεύθυνση των Οικονομικών Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Κύπρος: Δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις για το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ
Ο εν αργία Αρχιμανδρίτης έχει ήδη οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης. Παρόντες στη διαδικασία είναι η δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, καθώς και δύο μέλη της μοναστικής αδελφότητας του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Στο μεταξύ, όσον αφορά τις εκκλησιαστικές έρευνες για την υπόθεση, έχει ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο και συντάσσεται το πόρισμα, το οποίο θα παραδοθεί στο εξαμελές εκκλησιαστικό δικαστήριο. Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις υπόπτων.

newpost.gry

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.