Συγγενής του πατέρα νοίκιασε το βαν της αρπαγής του 6χρονου

Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του 6χρονου Ράινερ Τζέισον από την Κηφισιά με τις τελευταίες πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι ο πρώτος ύποπτος για την αρπαγή του παιδιού είναι ο ίδιος ο πατέρας του. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να βρίσκεται στην Ελλάδα, αλλά δεν έχει καταστεί εφικτός ο εντοπισμός του. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη δώσει τα στοιχεία του σε λιμάνια και αεροδρόμια προκειμένου εάν προσπαθήσει να βγει από τη χώρα να γίνει άμεσα αντιληπτός.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε η εκπομπή T-Live στον Alpha, το αυτοκίνητο με το οποίο πραγματοποιήθηκε η αρπαγή νοικιάστηκε από συγγενικό πρόσωπο του πατέρα και μάλιστα το όχημα επεστράφη κιόλας στο γραφείο από όπου είχε γίνει η ενοικίαση! Τα στοιχεία του αυτοκινήτου έχουν ήδη καταγραφεί από την κάμερα που βρισκόταν έξω από το σπίτι που διέμενε το παιδί και όπου χθες το βράδυ έγινε η απαγωγή του την ώρα που βρισκόταν με τη γιαγιά του. Παράλληλα, τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία είναι ότι οι δύο γονείς βρίσκονται σε μία… διεθνή δικαστική διαμάχη μεταξύ νορβηγικών δικαστηρίων εναντίον ελληνικών δικαστηρίων.

«Εβγαζε φωτογραφίες το σπίτι»

Μάλιστα, η μαρτυρία ενός γείτονα από το σπίτι όπου έγινε η αρπαγή, δίνει επιπλέον στοιχεία για ένα οργανωμένο σχέδιο με παρακολούθηση του χώρου τουλάχιστον πριν από 10 ημέρες: «Ηταν ένας άνδρας μετρίου αναστήματος με μηχανάκι. Αρχικά το είχε παρκάρει στη γωνία του σπιτιού και παρατηρούσε το σπίτι, έβγαζε φωτογραφίες με το κινητό του και όσοι γείτονες τον είδαμε, μας κίνησε την περιέργεια. Στη συνέχεια, μάλλον κατάλαβε ότι είχε γίνει αντιληπτός από τους γείτονες και πήρε τη μηχανή του και την πήγε λίγο πιο κάτω στην απέναντι πλευρά του δρόμου, όπου την στάθμευσε και επέστρεψε και πάλι έξω από το σπίτι και συνέχισε να παρατηρεί και να καταγράφει», είπε χαρακτηριστικά ο γείτονας, ενώ και άλλοι κάτοικοι της περιοχής επιβεβαίωσαν τις ύποπτες κινήσεις έξω από το σπίτι το τελευταίο διάστημα.

Δείτε ακόμα:  «Πρεμιέρα» σήμερα για την ψηφιακή κάρτα εργασίας σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες

«Δεν είναι αργά για να επιστραφεί το παιδί»

Μέσω του δικηγόρου της Χρήστου Οικονομάκη, η μητέρα του 6χρονου έκανε έκκληση σε όσους ευθύνονται για την απαγωγή: «Δεν είναι αργά να επιστραφεί το παιδί. Με μια απλή, ήρεμη πράξη όποιος ευθύνεται να παραδώσει το παιδί ήρεμα σε μένα. Θα δοθεί λύση στο θέμα και όλα τα υπόλοιπα μπορούν να διευθετηθούν». Στη συνέχεια ο δικηγόρος τόνισε πως δεν υπάρχει δικαστική διαμάχη μεταξύ νορβηγικών και ελληνικών δικαστηρίων, καθώς η ελληνική δικαιοσύνη έχει αποφανθεί ότι το παιδί μπορεί να παραμείνει στην Ελλάδα υπό την επιμέλεια της μητέρας του.

Δείτε ακόμα:  Ρούλα Πισπιρίγκου: Η αποκάλυψη της ψυχολόγου για τη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη

Πού επικεντρώνονται οι έρευνες για την αρπαγή του 6χρονου Ράινερ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader, ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ Τζέισον είχε έρθει στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, καθώς αναμένετο να γίνει ένα δικαστήριο για την επιμέλεια του παιδιού. Γι’ αυτό και οι αστυνομικοί επικεντρώνουν τις έρευνές τους στο να εντοπιστεί ο πατέρας του παιδιού, που θεωρείται πρόσωπο – κλειδί στην υπόθεση, αν δεν είναι και αυτός που άρπαξε το παιδί. Αλλωστε, η μητέρα του παιδιού, που παραμένει σοκαρισμένη από την εξαφάνιση του παιδιού της, υποστήριξε στην ΕΛ.ΑΣ. ότι πίσω από την αρπαγή του παιδιού της κρύβεται ο Νορβηγός πατέρας του.

Δείτε ακόμα:  Ανακοίνωση των συνηγόρων της οικογένειας Γρηγορόπουλου για την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Οι αστυνομικοί τώρα ψάχνουν μάρτυρες για την υπόθεση και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας (αν εντοπιστεί) ενώ κάνουν έρευνες για να εντοπιστεί και ο πατέρας του παιδιού. Το παιδί, πάντως, πριν το αρπάξει ο άγνωστος άνδρας με την κουκούλα, βρισκόταν με την γιαγιά του και η μητέρα του απουσίαζε από το σπίτι. Οπως περιέγραψε η γιαγιά στους αστυνομικούς, στο σπίτι μπήκε ένας κουκουλοφόρος και άρπαξε τον 6χρονο, στη συνέχεια τον έβαλε σε ένα άσπρο βαν από το οποίο πρόλαβε να δει μόνο το πρώτο γράμμα της πινακίδας του. Η γιαγιά του παιδιού αμέσως ενημέρωσε τη μητέρα του, η οποία κάλεσε κατευθείαν την Αστυνομία. Μάλιστα, η μητέρα του παιδιού υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι πίσω από την αρπαγή του παιδιού της βρίσκεται ο πατέρας του. Πάντως, οι Αρχές – ναι μεν επικεντρώνονται στον εντοπισμό του πατέρα – αλλά ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

reader.gr