Συντάξεις Μαΐου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, ΝΑΤ και όλα τα ταμεία

Την Παρασκευή 23 Απριλίου ξεκινάει η καταβολή των συντάξεων Μαΐου σύμφωνα με την εισήγηση του e-ΕΦΚΑ στο διοικητικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί αύριο. Η παρακάτω ημερομηνίες αφορούν και τις προκαταβολές για την προσωρινή σύνταξη που θα λάβουν όσοι έχουν κάνει αίτηση για να λάβουν ως προσωρινή την εθνική σύνταξη 384 ευρώ.

Σύμφωνα με την εισήγηση οι κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Μαΐου 2021 των συνταξιούχων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται πριν το Πάσχα και θα ολοκληρωθεί η πληρωμή τους την Μεγάλη Τετάρτη.

Δείτε ακόμα:  Εργατική Πρωτομαγιά: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς, Πότε θα γίνουν πορείες

Για την πρόληψη και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, την μείωση του συνωστισμού, αλλά και για την προστασία και την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων στη συναλλαγή τους με τα Τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, προτείνεται οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) που προέρχονται:

1. Από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ, και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9 να καταβληθούν στις 23 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευή.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Τι μπορώ να κάνω τώρα που έχω ολοκληρώσει τον εμβολιασμό μου; Εξι ερωτήσεις- απαντήσεις

2. Από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες, και τον ΟΤΕ, και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8 να καταβληθούν στις 26 Απριλίου 2021, ημέρα Μ. Δευτέρα.

3. Από τους τέως ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, να καταβληθούν στις 27 Απριλίου 2021, ημέρα Μ. Τρίτη.

4. Από το Δημόσιο, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ να καταβληθούν στις 28 Απριλίου 2021, ημέρα Μ. Τετάρτη.

Ως ημερομηνία καταβολής των μηνιαίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:
α) Για τους μισθωτούς, η προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Δείτε ακόμα:  Νίκη Κεραμέως: Εξετάζεται να ξεκινήσουν νωρίτερα τα σχολεία

β) Για τους μη μισθωτούς, η τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, οι ημερομηνίες δύνανται να διαφοροποιούνται μετά από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΦΚΑ και έγκριση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

dikaiologitka.gr