“Τα στιβάνια του παππού” πηγαίνουν στη Νέα Μάκρη

Παρουσίαση του παραμυθιού «Τα στιβάνια του παππού», με θέμα την ελληνική παράδοση και την διαχρονική της αξία για γονείς και παιδιά, του καταξιωμένου ερευνητή και δασκάλου κρητικών χορών Γιάννη Μεγαλακάκη θα γίνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 12:00 το μεσημέρι, στον χώρο εκδηλώσεων του Ωδείου Νέας Μάκρης – Γιάννης Χριστοφορίδης (Αγίας Παρασκευής 11, Νέα Μάκρη ,τηλ. : 22940 – 90037).

Εικονογράφηση: Δήμητρα Πέππα

Τα βασικά μηνύματα του παραμυθιού είναι η αξία της διαχρονίας του ελληνικού πολιτισμού, πώς πρέπει οι σύγχρονοι Έλληνες αλλά και οι μελλοντικές γενιές να ασχοληθούν ουσιαστικά με τον πολιτισμό και το πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί της σύγχρονης εποχής να μαθαίνει και να βιώνει την μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου του.

Δείτε ακόμα:  Πλάτων: Συμπόσιον (ή Περί έρωτος)

Όλα τα ονόματα των ηρώων του παραμυθιού είναι εμπνευσμένα από την ιστορία της Κρήτης. Μέσα από το παραμύθι, το παιδί έχει την ευκαιρία να γνωρίσει σπουδαίες προσωπικότητες της Μεγαλονήσου.

Ο χορός είναι ένα όχημα που κουβαλάει στα πέρατα του κόσμου και μέσα στους αιώνες την ελληνικότητα, τον ελληνισμό και την ελληνική γλώσσα.

Ο μικρός Βιτσέντζος ο οποίος είναι ο πρωταγωνιστής του παραμυθιού θα καταλάβει μέσα από τα στιβάνια ( κρητικές ανδρικές μπότες ) την αξία του πολιτισμού που εκπροσωπεί και τον ουσιαστικό λόγο που κάθε παιδί θα πρέπει να μαθαίνει να χορεύει και να τραγουδάει τους σκοπούς και τους χορούς του τόπου του.

Δείτε ακόμα:  The devil all the time (Netflix): Αμαρτίαι γονέων, παιδεύουσι τέκνα

Είναι το τρίτο βιβλίο του Γιάννη Μεγαλακάκη, ο οποίος κλείνει φέτος 25 χρόνια αφιέρωσης στην διδασκαλία και στην μύηση στους χορούς της Κρήτης σε άτομα κάθε ηλικίας.

Για το παραμύθι θα μιλήσουν:

-Άννα Κυριακάκη – Συνοδινού, Φιλόλογος
-Κυριάκος Κοτσολάκος, Διευθυντής 1ου Λυκείου Νέας Μάκρης – Φιλόλογος – Θεατρολόγος
-Σωτηρία Τσέλιου – Παππά, Εκπαιδευτικός – Συγγραφέας – Ερασιτέχνης Ηθοποιός
και ο συγγραφέας του βιβλίου Γιάννης Μεγαλακάκης