Τα τρικ που χρησιμοποιούν οι ανεμβολίαστοι για να μπαίνουν σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια

Μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί με μέτρα που στοχεύουν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους να περιορίσει την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού, υπάρχουν ωστόσο πολλοί που εξακολουθούν να τα αψηφούν χρησιμοποιώντας διάφορα κόλπα

Τουλάχιστον δύο «τρύπες» στα μέτρα και τους ελέγχους των αρχών έχουν ανακαλύψει πολίτες, οι οποίοι επιστρατεύουν μία σειρά από κόλπα για να μπορέσουν να διασκεδάσουν ανενόχλητοι, χωρίς πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού.

Από το πρώτο κιόλας Σαββατοκύριακο, έγινε σαφές πως τα μέτρα δεν μπορούν να τηρηθούν στο βαθμό που ήταν επιθυμητό, ενώ ήδη γίνονται προσπάθειες ώστε να μπορέσουν να γίνουν πιο στοχευμένοι οι έλεγχοι στα καταστήματα εστίασης.

Υπενθυμίζεται πως τα μέτρα στη διασκέδαση ισχύουν από το περασμένο Σάββατο και για 15 ημέρες, οπότε και αναμένεται να επαναξιολογηθούν, ενώ σύμφωνα με αυτά μόνο οι εμβολιασμένοι μπορούν να διασκεδάζουν σε κλειστούς χώρους εστίασης χωρίς περιορισμούς.

Τα «κόλπα» των ανεμβολιαστών

Καθώς οι επιχειρηματίες σπάνια κάνουν έλεγχο ταυτοπροσωπίας, το βασικό κόλπο όσων δεν έχουν κάνει εμβόλιο είναι να

Εφόσον δεν ζητάει κανείς ταυτότητα, μπορούν έτσι να μπαίνουν ανενόχλητοι στα μαγαζιά.

Χαρακτηριστική είναι η αποκάλυψη του pelop.gr για τα ΄όσα συμβαίνουν σε νυχτερινά μαγαζιά της Πάτρας:

«Μόνο εμένα μου ζήτησαν πιστοποιητικό πέντε φίλοι. Τους το έστειλα με μέιλ. Και φυσικά ποιος ζητάει στην είσοδο ταυτότητα ώστε να επιβεβαιώσει αν το όνομα του ατόμου που κρατά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είναι το ίδιο με αυτό της ταυτότητας;», ανέφερε πολίτης στο τοπικό μέσο.

Ένα άλλο γνωστό κόλπο που συνηθίζεται τελευταία σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις είναι να γίνεται χρήση των στοών που θεωρούνται εξωτερικοί χώροι.

Κάπως έτσι, όσο πέφτει η θερμοκρασία, εμβολιασμένοι αλλά και ανεμβολίαστοι αναζητούν χώρους που προστατεύουν από κρύο και βροχή, με αποτέλεσμα γνωστές στοές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να αποτελούν το τελευταίο διάστημα σημεία συνάντησης για τους νεολαίους.

Παρόμοιο φαινόμενο παρατηρείται ωστόσο και στο κέντρο της Αθήνας, στην παλιά Βουλή, όπου τα μαγαζιά που έχουν διαθέσιμο χώρο σε στοά να σφύζουν από κόσμο.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.