Τα voucher των 200 ευρώ για laptop & tablet μαζί με το άνοιγμα των σχολείων 5 Απριλίου

Όλοι όσοι προέβλεπαν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν μαζί με το περιβόητο voucher των 200 ευρώ για αγορά τάμπλετ και λάπτοπ για την τηλεκπαίδευση έπεσαν μέσα.

Όλα δείχνουν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 5 Απριλίου και την ίδια μέρα ξεκινούν οι αιτήσεις του πρώτου κύκλου για το voucher.

Με λίγα λόγια με το τέλος της τηλεκπαίδευσης – τουλάχιστον για την ώρα – θα αρχίσουν να δίνονται και τα 200 ευρώ για όσους θέλουν να αγοράσουν εξοπλισμό…

Ακόμη και αν δεν ανοίξουν 5 Απριλίου τα σχολεία, αλλά μία εβδομάδα αργότερα, το γεγονός είναι ένα. Τους περασμένους μήνες που χιλιάδες γονείς και παιδιά ήταν παγιδευμένοι στην τηλεκπαίδευση, τα voucher έμεναν στα χαρτιά… Τώρα που ανοίγουν τα σχολεία θα δοθούν και αυτές οι επιταγές.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 έως τις 30 Ιουλίου 2021 θα διαρκέσει το πρόγραμμα για το voucher των 200 ευρώ για αγορά τάμπλετ και λάπτοπ, ενώ θα υπάρξει και 2ος κύκλος που δεν θα αφορά όσους λαμβάνουν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ.

Δείτε ακόμα:  Φοιτητικές Εκλογές 2022: Χάος με την πρωτιά! Πρώτη δύναμη η Πανσπουδαστική μετά από 35 χρόνια - Δεν δέχεται το αποτέλεσμα η ΔΑΠ

Οι δικαιούχοι του voucher θα πρέπει να καλύπτουν σωρευτικά τα ακόλουθα τρία κριτήρια:

Κριτήριο 1: Οικογένειες με εξαρτώμενα παιδία ή παιδιά υπό επιτροπεία

Κριτήριο 2: Ισοδύναμο Οικογενειακό Εισόδημα έως 6.000 ευρώ

Κριτήριο 3: Κάποιο/κάποια από τα εξαρτώμενα παιδιά (ή παιδιά υπό επιτροπεία) ηλικίας από 4ων έως 24ων ετών να φοιτούν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης.

Κατηγορίες εξοπλισμού
1. Κατηγορία 1: φορητές ταμπλέτες (tablets)

2. Κατηγορία 2: φορητοί υπολογιστές

Υποκατηγορία 2.1: notebooks,

Υποκατηγορία 2.2: chromebooks,

Υποκατηγορία 2.3: 2 in 1 (notebooks/tablets)

Δείτε ακόμα:  Εφιαλτική προειδοποίηση τραπεζίτη για τιμές «Αποκάλυψης» στα τρόφιμα και πληθωρισμό που θα διαλύσει τα εισοδήματα!

3. Κατηγορία 3: σταθεροί υπολογιστές (desktops, all-in-one)

και υπό προϋποθέσεις η

4. Κατηγορία 4: Περιφερειακά Σταθερών Υπολογιστών (περιφερειακά της κατηγορίας 3)

Υποκατηγορία 4.1: οθόνη υπολογιστή,

Υποκατηγορία 4.2: ποντίκι,

Υποκατηγορία 4.3: κάμερα για υπολογιστή,

Υποκατηγορία 4.4: ακουστικά για υπολογιστή (headset),

Υποκατηγορία 4.5: Ηχεία για υπολογιστή,

Υποκατηγορία 4.6: Πληκτρολόγιο για υπολογιστή

Η κατηγορία εξοπλισμού 4, μπορεί να συνδυαστεί μόνο ως πρόσθετος εξοπλισμός της κατηγορίας 3.

Οι αιτήσεις σε δύο φάσεις:

Στην πρώτη φάση θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες οι οποίες έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειοψηφία των δικαιούχων του προγράμματος.

Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.

Δείτε ακόμα:  Ο Ιάσων μάς χρειάζεται για να μπορέσει να σηκωθεί από το αναπηρικό του αμαξίδιο

Το voucher των 200 ευρώ χρηματοδοτεί κυρίως το Ταμείο Ανάκαμψης με στόχο τη στήριξη της τηλεκπαίδευσης. Συγκεκριμένα πρόκειται για μία επιταγή 200 ευρώ ανά εξαρτώμενο τέκνο που φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα για την αγορά laptop ή tablet.

Το εν λόγω Πρόγραμμα θα απευθύνεται κατ’ εκτίμηση σε έως 645.000 μαθητές/φοιτητές/σπουδαστές ηλικίας 4 έως 24 ετών.

Οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν κάποια αίτηση για να λάβουν το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην ειδική πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και αμέσως θα γνωρίζει εάν δικαιούται ή όχι τα χρήματα. Ο κάθε δικαιούχος θα λαμβάνει έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.

iEidiseis.gr