Ταραντίλης: Μεγάλη μας αγωνία και προτεραιότητα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια – Πότε θα ανοίξουν

Στο εάν και πότε θα ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια αναφέρθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, συνεχίζεται η παρακολούθηση των επιδημιολογικών δεδομένων και προχωρούμε — ύστερα από εισηγήσεις της Επιτροπής των Ειδικών — με μικρά και πολύ προσεκτικά βήματα προς μια μερική κανονικότητα. Εφαρμόζεται το κυλιόμενο σχέδιο σύμφωνα με το οποίο τα επιδημιολογικά δεδομένα των επτά προηγούμενων ημερών θα καθορίζουν τις επόμενες αποφάσεις. Αυτές, θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Δείτε ακόμα:  Μητσοτάκης: «Το Πάσχα δεν πρέπει να ταξιδέψουμε – 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση, 10 Μαΐου Δημοτικά, Γυμνάσια»

Προτεραιότητα της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα -όπως τόνισε χθες και στη Βουλή ο πρωθυπουργός- είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων. Σε σχετικά ερώτηση για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Ταραντίλης επεσήμανε ακόμη ότι είναι “μεγάλη αγωνία το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων” και πρόσθεσε ότι “η τηλεκπαίδευση, όσο καλά κι αν πηγαίνει, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης διδασκαλία. Θα περιμένουμε να έχουμε την εισήγηση της Επιτροπής την Παρασκευή και θα αποφασίσουμε. Γι’ αυτό δεν μπορώ να πω κάτι τώρα για το εάν θα ανοίξουν από Δευτέρα”.

enikos.gr