Τεχνικός σύμβουλος Γκουρούση: Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε περισσότερα για το DNA που βρέθηκε στις θυρίδες

Σε λίγες ημέρες και μετά το αίτημα που κατέθεσε ο δικηγόρος του 58χρονου Βασίλης Σερεμέτης στον ανακριτή, θα μπορούν να έχουν στα χέρια τους οι τεχνικοί σύμβουλοι όλα τα εργαστηριακά δεδομένα που οδήγησαν στην σύλληψη του

Το DNA του 58χρονου Βασίλη Γκουρούση που βρέθηκε μεταξύ των θυρίδων που ανοίχτηκαν στο τραπεζικό κατάστημα του Ψυχικού, θεωρείται σε συνδυασμό και με μια σειρά άλλων ευρημάτων ως ένα από τα βασικότερα στοιχεία που «έδεσαν» την κατηγορία σε βάρος του.

Το ερώτημα όμως που προκύπτει και που καλείται για την υπεράσπιση του να λύσει ο διδάκτωρ γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος ως διορισμένος τεχνικός του σύμβουλος εδώ και λίγες ώρες, είναι το κατά πόσο αυτό το υλικό συνδέεται τελικά ή όχι με την πράξη για την οποία βαρύνεται.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο διδάκτωρ γενετιστής το ερώτημα αυτό θα απαντηθεί σύντομα, καθώς σε λίγες ημέρες και μετά το αίτημα που κατέθεσε ο δικηγόρος του 58χρονου Βασίλης Σερεμέτης στον ανακριτή, θα μπορούν να έχουν στα χέρια τους όλα τα εργαστηριακά δεδομένα που οδήγησαν στην σύλληψη του.

«Διοριστήκαμε τεχνικοί σύμβουλοι και έχουμε αναλάβει να εξετάσουμε σε βάθος όλα τα δεδομένα. Έχουμε καταθέσει ήδη αίτημα στον ανακριτή για τα πρωτογενή εργαστηριακά δεδομένα που χρειαζόμαστε, έτσι ώστε να τα επεξεργαστούμε κι εμείς στο εργαστήριο μας και να έχουμε πλήρη εικόνα της υπόθεσης. Έχουμε θέση κι άλλα ερωτήματα σχετικά με τις δειγματοληψίες, τα ακριβή σημεία, αν είχε φυλαχτεί η σκηνή του εγκλήματος πριν γίνουν οι δειγματοληψίες. Μια σειρά από δεδομένα και ερωτήματα που θέτουμε οι τεχνικοί σύμβουλοι κάθε φορά που αναλαμβάνουμε τέτοιες υποθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Φιτσιάλο το εύρημα μπορεί να βρέθηκε στον χώρο, όπου σημειώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα ριφιφί των τελευταίων ετών όμως τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν είναι πολλά. «Έχουμε ένα εύρημα το οποίος δεν μας λέει, ούτε πως βρέθηκε εκεί το DNA, ούτε με ποιους μηχανισμούς βρέθηκε, ούτε και το πότε. Άρα εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε μια πλήρη εικόνα, πόση ποσότητα βιολογικού υλικού βρέθηκε, πόσα κύτταρα, να πάρουμε όλα τα εργαστηριακά δεδομένα που χρειάζεται, για να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε την αξία αυτή της ταύτισης και κατά πόσο συνδέεται με την υπόθεση. Έχει σχέση το DNA που βρέθηκε με τα περιστατικά της κλοπής αυτό είναι το ερώτημα. Για να απαντήσουμε θα πρέπει να έχουμε πλήρη εικόνα των δεδομένων», επεσήμανε ο κ. Σερεμέτης.

Τις επόμενες εβδομάδες οι απαντήσεις

«Θα συγκεντρώσουμε τα στοιχεία που ζητάμε από την διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών και πιστεύω πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε κάποιες απαντήσεις. Το γεγονός ότι οριστήκαμε τεχνικοί σύμβουλοι μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα πρωτογενή δεδομένα από το Α μέχρι το Ω και ξεκινάμε. Το Α είναι η διαχείριση της σκηνής του εγκλήματος και πως την ισχυρίστηκαν για να προκύψουν αυτά τα εργαστηριακά δεδομένα. Ανάλογα με τα ευρήματα θα πράξουμε»
, υποστήριξε ακόμη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.