Τέλος εποχής σε Ραφήνα – Πικέρμι! Οι μεγάλοι χαμένοι των εκλογών


Τα αποτελέσματα των εκλογών φαίνεται να σηματοδοτούν με εκκωφαντικό τρόπο το τέλος εποχής για δύο ανθρώπους που έχουν διαγράψει την δικιά τους πορεία στα κοινά της Ραφήνας και του Πικερμίου, οι οποίοι είχαν καταφέρει στο παρελθόν να κάτσουν στην καρέκλα του Δημάρχου.


Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους κ.κ Πιστικίδη και Χριστόπουλο, που σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν μπόρεσαν να πείσουν τους ψηφοφόρους και τελικά κατέγραψαν ιστορικά χαμηλά ποσοστά, μένοντας από νωρίς εκτός μάχης.

Στο νέο δημοτικό συμβούλιο ναι μεν ο συνδυασμός του κ. Χριστόπουλου θα έχει τέσσερις συμβούλους, έναν παραπάνω απ ότι είχε μέχρι σήμερα, όμως αυτό οφείλεται καθαρά και μόνο στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. Το ποσοστό του 13,52% που συγκέντρωσε, δεν μπορεί να του δώσει σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε αισιοδοξία ότι στο μέλλον θα μπορέσει να διαδραματίσει ξανά κεντρικό ρόλο.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν από τον Σεπτέμβριο θα είναι «παρών» στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και ποια θα είναι η αντιπολιτευτική γραμμή που ο ίδιος και οι σύμβουλοι του θα ακολουθήσουν.

Όσο αφορά τον κ. Πιστικίδη, η τέταρτη θέση στον πρώτο γύρο ήταν ένα σοκ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ούτε ο ίδιος ούτε το επιτελείο του πίστευαν πως θα καταφέρουν τελικά να συγκεντρώσουν μόνο το 11,46% των ψηφοφόρων.

Πολλοί είναι αυτοί που λένε πως η επιλογή του για αυτόνομη κάθοδο, σπάζοντας το «δίδυμο» με τον κ. Μπουρνούς, και η ταυτόχρονη συμμετοχή του στο αντι-Μπουρνούς μέτωπο, μαζί με τους κ.κ Φαφούτη και Χριστόπουλο, ήταν εκείνη που τον οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα.

Εμείς από τον Ιανουάριο κιόλας είχαμε γράψει:

Τα «κουκιά» λοιπόν δε βγαίνουν. Όπως και αν τα μετρήσει κανείς.

Η «ακτινογραφία» δείχνει σήμερα ότι ο Μπουρνούς είναι ο πρώτος της πρώτης Κυριακής και μένει να δει κανείς σε τι ποσοστό θα σκαρφαλώσει και ποια θα είναι η διαφορά με τον δεύτερο. Γιατί αυτό θα είναι και ο καταλύτης των εξελίξεων. Πού θα φτάσει το εκλογικό σώμα τον κάθε συνδυασμό. Ασχέτως εάν στο επιτελείο Μπουρνούς μιλούν ακόμη και για εκλογή από την πρώτη Κυριακή.

Τι μένει για το «μέτωπο»; Ο δεύτερος, που θα πάει στη σύγκρουση της δεύτερης Κυριακής.

Και στο σημείο αυτό είναι το άκριτο και το απολίτικο της επιλογής του ετεροπροσδιοριμού ως αντί και όχι ως δύναμη με νέα πρόταση, που δείχνουν να συγκλίνουν οι διεκδικητές.

Ή συμφωνούν πολιτικά σε ένα κοινό πρόγραμμα, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις λύσεις και προτάσεις για την πόλη και συντάσσονται όλοι κάτω από έναν επικεφαλής, σε μια παράταξη, από την πρώτη Κυριακή, καθαρά και πάνω στο τραπέζι με όλα τα χαρτιά ανοιχτά προς τον πολίτη, ή απλά οι φιλοδοξίες ενός εκάστου, εξαντλούνται στην δημαρχιακή καρέκλα.

Αλλιώς τι προτείνουν στον πολίτη; Ψηφίστε κάποιον από εμάς, και αδιάφορο προγραμμάτων, προσώπων ή στρατηγικών συγκλίσεων θα ρίξουμε μετά τα ζάρια. Και δεν έχει σημασία τι ψήφισες. Τι πρόγραμμα επέλεξες. Μετά όλοι μαζί πίσω από τον δεύτερο, όποιος κι αν είναι, για να μοιράσουμε τις θέσεις.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν μέχρι κεραίας!

Από τον Σεπτέμβριο, στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ο Συνδυασμός του κ. Πιστικίδη θα έχει τρεις δημοτικούς συμβούλους, ενώ θα περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα για να δούμε εκτός από τον κ. Πιστικίδη και τον κ. Παλπατζή, ποιος θα είναι ο τρίτος (Δουβίτσας ή Χαχολάκης), που θα βρίσκεται δίπλα τους στα έδρανα.


Διαβάστε επίσης