Τέλος τα δωρεάν self test για όλους – Οι νέες αλλαγές

Αλλάζουν όλα για τα self test και πλέον λιγότεροι θα είναι αυτοί που θα τα παίρνουν δωρεάν.

Όπως φαίνεται αναπροσαρμόζεται η λίστα των δικαιούχων των self test τα οποία θα διατίθενται πλέον από σούπερ μάρκετ.

Οι νέες πληροφορίες λένε ότι από τέλη Ιουνίου, σταματούν να έχουν την υποχρέωση του self test οι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από τον Ιούλιο τα δωρεάν self test θα διανέμονται σε πιο περιορισμένο κύκλο επαγγελματικών ομάδων.

Τις προθέσεις της κυβέρνησης επιβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης. «Τον Ιούλιο σε κάποιες ειδικές ομάδες πληθυσμού, οι οποίοι μπορεί να είναι έτσι πιο ευάλωτοι λόγω δραστηριότητας επαγγελματικής, δηλαδή στην εστίαση, στον τουρισμό αλλά βέβαια και στις ηλικίες 18-30 που δεν έχει προχωρήσει ακόμα ο εμβολιασμός, θα συνεχιστεί το μέτρο» εξήγησε μιλώντας στο Open.

Δείτε ακόμα:  Μητσοτάκης: Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας

Υπενθυμίζεται ότι η δωρεάν διανομή self-test από τα φαρμακεία ολοκληρώνεται στις 19 Ιουνίου, με τη διάθεση τριών τεστ στις ομάδες δικαιούχων (όπως αυτές ορίζονται από τα αρμόδια υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Παιδείας) κατά τη διάρκεια αυτής και της επόμενης εβδομάδας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε διάθεση self test από τα σούπερ μάρκετ. Μάλιστα, τόνισε πως τις επόμενες ώρες ή ενδεχομένως αύριο θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, προκειμένου οι πολίτες να προμηθευτούν τα self test, ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα αφού ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι.

Δείτε ακόμα:  Την κατασπάραξε καρχαρίας μπροστά σε λουόμενους - Δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα! (σοκαριστικό βίντεο)

Νέα ανακοίνωση από τον ΠΦΣ

Σε νέα του ανακοίνωση, σήμερα 9 Ιουνίου, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει:

«Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κλάδος μας ανέλαβε τη δωρεάν διάθεση των Self tests από τα φαρμακεία με υψηλό κόστος χρόνου και εξαντλητικής προσωπικής εργασίας για να στηρίξει την προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας.

Η συμφωνία που υπογράψαμε με τους αρμόδιους υπουργούς της Κυβέρνησης προέβλεπε την υλοποίηση του έργου αυτού μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής ευαισθησίας και βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των μαθητών, με ισχυρή πλειοψηφία αποφάσισε την ολιγοήμερη συνέχιση της διάθεση των δωρεάν Self test μέχρι τις 19 Ιουνίου 2021. Την απόφαση αυτή του ΔΣ του ΠΦΣ οφείλουμε όλοι να την τηρήσουμε.

Δείτε ακόμα:  Εκτός κινδύνου οι τραυματίες αστυνομικοί της αιματηρής καταδίωξης – Η επίσκεψη Θεοδωρικάκου στο νοσοκομείο (φωτό & βίντεο)

Με τον τρόπο αυτό καλύπτουμε τις ανάγκες για την διάθεση των δωρεάν self tests μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021, ημερομηνία που είχε ορίσει νομοθετικά η Κυβέρνηση για την διάθεσή τους.

Σε σχέση με την Κυβέρνηση θα πρέπει να τονίσουμε ότι εμείς από την πλευρά μας τηρήσαμε στο ακέραιο την μεταξύ μας συμφωνία. Έτσι και η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση από την πλευρά της να τηρήσει τις δεσμεύσεις της επίσης στο ακέραιο.»

iEidiseis.gr