Τέμπη: 10.000 ευρώ για κάθε οικογένεια θανόντος από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου

Ένας περίπου μήνας έχει περάσει από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και ενώ περιμένουμε να δοθούν περισσότερες απαντήσεις σε ό,τι αφορά στο πώς και το γιατί προκλήθηκε η θανατηφόρα αυτή σύγκρουση και -φυσικά- να αποδοθούν ευθύνες, οι οικογένειες των θυμάτων προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν τα νέα δεδομένα στη ζωή τους.

Διότι πίσω από κάθε ανθρώπινη ιστορία απώλειας, βρίσκονται ολόκληρες οικογένειες, οι ζωές των οποίων ανατράπηκαν για πάντα την 1η Μαρτίου. Στο πλευρό αυτών των οικογενειών στέκεται από την πρώτη στιγμή το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, το οποίο ήδη από τις 6 Μαρτίου ανακοίνωσε την προσφορά άμεσης χρηματικής δωρεάς, για τις ανάγκες των πλησιέστερων συγγενών των συνανθρώπων μας, οι οποίοι χάθηκαν άδικα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Για την ακρίβεια, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα δίνει άμεση ενίσχυση 10.000 ευρώ σε κάθε οικογένεια θανόντος.

Για τον ίδιο τον κ. Στέλιο Χατζηιωάννου, «το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη μας γέμισε ανείπωτη θλίψη». Εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θανόντων και ευχόμενος ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, ο κ. Χατζηιωάννου τόνισε πως γνωρίζει καλά ότι η απώλεια της ανθρώπινης ζωής δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, «θέλουμε να σταθούμε στο πλευρό των οικογενειών των θανόντων, προσφέροντας ένα άμεσο οικονομικό βοήθημα στους συγγενείς τους, ως μία ελάχιστη υποστήριξη σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Με τον τρόπο αυτό, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των οικογενειών των θανόντων από την τραγωδία της 1ης Μαρτίου στα Τέμπη, που άφησε πίσω της 57 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, δίνοντας εφάπαξ οικονομική βοήθεια ύψους 10.000 ευρώ σε συγγενείς των θυμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου προχωρά σε μία τόσο σημαντική πρωτοβουλία, προκειμένου να ενισχύσει άμεσα συνανθρώπους μας, οι οποίοι έχουν πληγεί σημαντικά. Τον Ιούλιο του 2018 βρέθηκε δίπλα στους συμπολίτες μας που έχασαν δικούς τους ανθρώπους κατά τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι: Τότε, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα είχε προχωρήσει σε χορήγηση συνολικής οικονομικής ενίσχυσης ύψους 505.000 ευρώ, προς τις οικογένειες των θανόντων.

Ποιοι μπορούν να λάβουν την άμεση χρηματική δωρεά από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα

Η άμεση οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών δίνεται μέσω τραπεζικής κατάθεσης από το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, στον λογαριασμό του κοντινότερου, μέχρι δευτέρου βαθμού εν ζωή, συγγενή του κάθε θανόντα.

Για να λάβουν οι δικαιούχοι την ενίσχυση, πρέπει να υποβάλουν πρώτα σχετική γραπτή αίτηση μέχρι την Τρίτη 2 Μαΐου 2023, συνοδεύοντάς την από τα κατάλληλα δικαιολογητικά.

Πιο αναλυτικά, όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν την εφάπαξ οικονομική βοήθεια ύψους 10.000, μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία υποβολής στην ιστοσελίδα steliosfoundation.gr. Όσο για τις πληρωμές, θα γίνουν με τραπεζική μεταφορά σε λογαριασμό τραπέζης του κοντινότερου συγγενή και θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 15η Μαΐου 2023, για όσους θα έχουν συμπληρώσει την αίτηση επιτυχώς.

Να αναφέρουμε ότι το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων, κυρίως σε χώρες όπου ο ιδρυτής του έχει ζήσει και εργαστεί, όπως η Ελλάδα, η Κύπρος, το Μονακό και το Ηνωμένο Βασίλειο. Μερικά από τα προγράμματα που έχει πραγματοποιήσει, είναι το πρόγραμμα «Φαγητό Από Καρδιάς» που ξεκίνησε το 2013 και προσφέρει κάθε μέρα φαγητό σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και οι υποτροφίες σε νέα παιδιά με οικονομικές δυσκολίες, προκειμένου να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και τη Σχολή Δούκα. Μεταξύ άλλων, το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου προσφέρει επίσης κάθε χρόνο χρηματικά βραβεία, με σκοπό την προώθηση της διαρκούς ειρήνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο νησί της Κύπρου, ενώ προσφέρει συχνά χρηματικές δωρεές σε αλλά φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς.

cnn.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.