Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στη Λαμία – Μεγάλο αγώνα έδωσαν οι πυροσβέστες (βίντεο)

Η άμεση και συντονισμένη επιχείρηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων πυρόσβεσης είχε ως αποτέλεσμα μέσα σε μία ώρα να τεθεί υπό έλεγχο, επικίνδυνη πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε περίπου στις 17:15 το απόγευμα της Κυριακής (6/6) στην περιοχή της Καμηλόβρυσης.

Οι πρώτες φλόγες ξεκίνησαν σε πουρνάρια απέναντι από τον καταυλισμό των Ρομά και χάρη στη μορφολογία του εδάφους έφυγε προς την πλαγιά του βουνού, δημιουργώντας ένα μεγάλο μέτωπο καθώς το αρχικό μήκος παράλληλα του δρόμου ήταν 30 περίπου μέτρα.

Το εύφλεκτο πουρνάρι και το δύσβατο της περιοχής συνδύαζαν τις συνθήκες για να μεγαλώσει το μέτωπο και να απειλήσει πολλά στρέμματα. Στο σημείο έφτασαν πολύ γρήγορα τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ. Λαμίας, ενώ δόθηκε εντολή να σηκωθούν και τα PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας και να βοηθήσουν αν χρειαστεί πυροσβεστικά μέσα από το Κλιμάκιο Δομοκού και του Αγίου Κωνσταντίνου.

Επικεφαλής της επιχείρησης τέθηκε προσωπικά ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Φθιώτιδας Πύραρχος Ανδρέας Μωράτης που συντόνισε υποδειγματικά τις δυνάμεις ώστε να ελεγχθεί άμεσα και πλήρως η επικίνδυνη πυρκαγιά. Τα PZL πραγματοποιήσαν από δύο ρίψεις, η πρώτη σε συνδυασμό με επιβραδυντικό υγρό.

Δείτε ακόμα:  Δημήτρης Λιγνάδης: "Αν δεν είναι αθώος θα έχει την αξιοπρέπεια να αποδεχθεί τη μοίρα του" λέει ο αδελφός του (βίντεο)

Παράλληλα ένα πεζοπόρο τμήμα ανέπτυξε σωλήνες μέχρι την κορυφή του λόφου κυκλώνοντας την εστία της πυρκαγιάς, καθώς ήδη γινόντουσαν οι πρώτες ρίψεις από το δρόμο της παλιάς εθνικής. Εκεί βρέθηκαν και πληρώματα της Άμεσης Δράσης προκειμένου να διευθετήσουν την κυκλοφορία και αν χρειαζόταν να τη διακόψουν για λόγους ασφαλείας ή εξυπηρέτησης των Πυροσβεστικών.

Η πυρκαγιά πρόλαβε και έκαψε 10 στρέμματα δασικής έκτασης (πουρνάρια), ενώ στο σημείο θα μείνει εκτός από πυροσβεστικό όχημα και μία υδροφόρα του δήμου για το φόβο αναζωπυρώσεων. Στον τόπο του συμβάντος μετέβη και το ανακριτικό τμήμα για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της επικίνδυνης πυρκαγιάς.

Δείτε ακόμα:  Επίθεση με βιτριόλι: «Έχει μετανιώσει», λέει συγγενής της κατηγορουμένης (βίντεο)

Δείτε τις εικόνες του lamiareport.gr…