Τετραπλάσιος σε μια εβδομάδα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στη Μύκονο, 7πλάσιος στην Πάρο!

Τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στις πλέον τουριστικές περιοχές της χώρας μας «έκρουσε» ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας πως μια σειρά περιοχών, μεταξύ των οποίων και ολόκληρη, σχεδόν η Αττική, που ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο «πορτοκαλί».

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ξεκινώντας την τοποθέτησή της, αναφέρθηκε στο γεγονός πως η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων παρέμεινε σταθερή στα 26 έτη. «Σήμερα βλέπουμε σημάδια σημαντικής διασποράς της λοίμωξης σε όλη τη χώρα», συμπλήρωσε, λέγοντας, επίσης, πως η ιχνηλάτηση δείχνει πως οι νέοι, επιστρέφοντας από τις διακοπές, «μεταφέρουν» τον ιό στο οικογενειακό, επαγγελματικό και φιλικό τους περιβάλλον.

Επιμένοντας στη μεγάλη διασπορά του ιού στην κοινότητα, τόνισε πως πολλοί από όσους «κολλάνε» δηλώνουν πως δεν γνωρίζουν πώς έγινε αυτό, πως δεν γνωρίζουν αν είχαν κάποια «ύποπτη» επαφή, ενώ ο δείκτης θετικότητα έφτασε το 3,5% στην επικράτεια. Θυμίζουμε εδώ πως το 4% είναι το «πράσινο» όριο, κάτι που αποδεικνύει πως… κάθε άλλο παρά καλή είναι η κατάσταση στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Συναγερμός από Χαρδαλιά για συγκεκριμένες περιοχές

Δείτε ακόμα:  Προειδοποίηση για δύσκολο χειμώνα από τους ειδικούς

Στην συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την διασπορά του ιού στην χώρα μας και ανακοινώνοντας μια σειρά περιοχών -μεταξύ αυτών και σχεδόν όλης της Αττικής- που ανεβαίνουν επίπεδο στον επιδημιολογικό χάρτη και συγκεκριμένα πάνε στο «πορτοκαλί».

Μάλιστα, τόνισε πως σε μόλις μία εβδομάδα, τετραπλασιάστηκαν (!) τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: 3.279 νέα κρούσματα – 38 νέοι θάνατοι και 351 οι διασωληνωμένοι

Παρακολουθήστε ζωντανά την ενημέρωση: