Θ. Ψαλτοπούλου: «Ο καύσωνας επηρεάζει περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες, μην ξεχνάμε παιδιά και ζώα σε οχήματα»

Αναφορά στο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας έκανε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, παθολόγος, καθηγήτρια Προληπτικής Ιατρικής, κάνοντας λόγο για τον δεκάλογο της καλής συμπεριφοράς στις υψηλές θερμοκρασίες.

«Ο καύσωνας επηρεάζει όλους και περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες» δήλωσε η κ. Ψαλτοπούλου, με αφορμή το γεγονός ότι κορυφώνεται σήμερα ο καύσωνας, με τη μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας να αναμένεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 βαθμούς. «Προσέχουμε να βρισκόμαστε σε χώρους δροσερούς και σκιερούς και αποφεύγουμε την έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδίαιτερα τις μεσημεριανές ώρες. Προσέχουμε τα ρούχα μας να είναι ανοιχτόχρωμα και φοράμε γυαλιά ηλίου και καπέλο», είπε.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών θα πρέπει να τρώμε περισσότερο αλάτι, γιατί λόγω της εφίδρωσης έχουμε πολλές απώλειες. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε παιδιά και ζώα στα αυτοκίνητα. Η αύξηση των θερμοκρασιών σε τέτοιους χώρους γίνεται πολύ γρήγορα καθιστώντας την παραμονή ασφυκτική» συμπλήρωσε η κ. Ψαλτοπούλου.

«Οι ευπαθείς ομάδες χρειάζονται τη μεγαλύτερη προσοχή μας»
Στο πλαίσιο αυτό, η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου επεσήμανε: «Οι ευπαθείς ομάδες, δηλαδή βρέφη, παιδιά, ευπαθείς ομάδες και άτομα με προβλήματα υγείας χρειάζονται τη μεγαλύτερη προσοχή μας», καλώντας τους ηλικιωμένους να μιλήσουν με τον γιατρό τους σε περίπτωση που νιώσουν αδιαθεσία.

Καταλήγοντας, κάλεσε τον κόσμο να είναι σε επιφυλακή σε περίπτωση που αισθανθεί ναυτία, εμετό, αύξηση της θερμοκρασίας, ταχυκαρδίες.

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.