Θ. Βασιλακόπουλος: Βλέπει «εκτόξευση» κρουσμάτων το επόμενο δίμηνο

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος τρομολάγνος επιστήμονας τηλεοπτικός-μαϊντανός «ξαναχτήπησε». Δεν σεβάστηκε ούτε αυτή την ιερή μέρα για την Ελλάδα χωρίς να εκτοξεύσει απειλές και κατηγορίες. Το κάνει κάθε μέρα άλλωστε, δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι αύριο;

Ο λόγος για τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο, ο οποίος αφού προέβλεψε «εκτόξευση» των κρουσμάτων τους επόμενους δύο μήνες, η οποία «πυροδοτείται από το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών», εξαπέλυσε επίθεση σε έναν κλάδο που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τις καταστροφικές αποφάσεις της κυβέρνησης και τις αλλοπρόσαλλες εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Παγκόσμια ανησυχία για τη μετάλλαξη της Μποτσουάνα - Έκτακτη συνεδρίαση του ΠΟΥ

«Η πρόβλεψη μου είναι ότι θα υπάρχει άνοδος, όμως χρειάζεται κοινή λογική. Όσο ο κόσμος δεν εμβολιάζεται και σαν κοινωνία είμαστε χαλαρή, τότε αποδεχόμαστε σαν κομμάτι της ζωής μας να χάνουμε 30 με 60 πολίτες της χώρας από κορωνοϊό. Όλες οι μαζικές εκδηλώσεις έχουν κίνδυνο, απλά το κράτος και οι επίσημοι θεσμοί πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα με την αποφυγή εκδηλώσεων εκεί που είναι μεγάλο το ιικό φορτίο», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Το πρόβλημα δεν είναι στις παρελάσεις, αλλά στο ότι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την επιστήμη και τον εμβολιασμό. Όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ο κορωνοϊός καλπάζει. Συνεισφέρει και η πλημμελής εφαρμογή των μέτρων. Από προσωπική εμπειρία, μόνο τα μισά καταστήματα εστίασης που έχω επισκεφτεί τις τελευταίες ημέρες κάνουν έλεγχο για εμβολιασμό».

Δείτε ακόμα:  Χαμός στον ΣΚΑΪ! Επίθεση Πορτοσάλτε στον Παυλάκη για τους εμβολιασμένους και τα lockdown (βίντεο)

Δηλαδή δεν φτάνει που της φόρτωσαν όλα τα βάρη και διέλυσαν την εστίαση, την κατηγορούν κιόλας επειδή, λέει, δεν γίνονται έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Και καταστηματάρχες και αστυνομικοί δηλαδή. Ατομική ευθύνη κι εκεί, όπως και παντού. Με το κράτος και τη σοβαρή επιστήμη να απουσιάζουν.

Δεν θα μπορούσε να λείπει και η αναφορά στον εμβολιασμό των παιδιών… «Η λειτουργία των σχολείων έχει πάει αρκετά καλά με τα τεστ που γίνονται. Δεν υπάρχει λόγος να χάνουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Το πιο σοβαρό που μπορούμε να κάνουμε είναι να εμβολιάσουμε τα παιδιά μας. Ο FDA ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου στις ηλικίες 5 με 11 και σε λίγο διάστημα στις ΗΠΑ τα παιδιά θα είναι έτοιμα να κάνουν το εμβόλιο».

Δείτε ακόμα:  Πιο έντονες οι παρενέργειες της τρίτης δόσης για όσους εμβολιάστηκαν με AstraZeneca

newsbreak.gr