Θεατρική παράσταση στις φυλακές Τρίπολης με Λιγνάδη και θεατή… τον Φιλιππίδη!

Στα… σκαριά βρίσκεται θεατρική παράσταση, που πρόκειται να «ανέβει» στις φυλακές Τρίπολης, εκεί που οδηγείται ο κωμικός ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος τριών γυναικών συναδέλφων του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του CNN Greece, στη θεατρική παράσταση, που ετοιμάζεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων πολιτιστικών δραστηριοτήτων και δημιουργικής απασχόλησης- επιμόρφωσης για τους κρατούμενους, πρόκειται να συμμετάσχει και ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

Όπως είναι γνωστό, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης από τον περασμένο Φεβρουάριο για «βιασμό κατά συρροή» και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εκδήλωσε από την πρώτη στιγμή σχετικό ενδιαφέρον για τη συμμετοχή του στη θεατρική παράσταση.

Οι θεατρικές παραστάσεις εντός των φυλακών της χώρας είχαν «παγώσει» λόγω της πανδημίας του κορωνοιού αλλά πλέον ετοιμάζονται να αρχίσουν σιγά-σιγά με τους κρατούμενους να ανυπομονούν να συμμετάσχουν σε αυτές μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Δείτε ακόμα:  Γιατί πλημμυρίζουν οι δρόμοι στην Αττική: Τα προβλήματα και η αιτία που το λεωφορείο έγινε… Τιτανικός

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες πολιτιστικές δράσεις επιδοτούνται από διάφορα προγράμματα των Περιφερειών της χώρας (η συγκεκριμένη στις φυλακές Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου) και αποσκοπούν στην ανάπτυξη εργαλείων των κρατουμένων, όπως η δημιουργικότητα, η σημασία της ομαδικότητας, η δύναμη της αυτοβελτίωσης κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη ασκήθηκε πρόσφατα νέα ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκων, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες, να δηλώνει αθώος και να ζητά την αποφυλάκιση του με “βραχιολάκι” και μάλιστα με δικά του έξοδα.

Δείτε ακόμα:  Χαροπαλεύει κυνηγός που δέχτηκε σφαίρα στο λαιμό!

Κάθε κατηγορία εναντίον του αρνήθηκε και ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος απολογήθηκε χθες κάτω από άκρα μυστικότητα χωρίς ωστόσο να πείθει με τους ισχυρισμούς του ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίες ομόφωνα τον έκριναν προφυλακιστέο.

Πάντως, δεν αποκλείεται πλέον οι δύο προσωρινά κρατούμενοι για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας, Δημήτρης Λιγνάδης και Πέτρος Φιλιππίδης να μοιράζονται τον ίδιο θάλαμο με πάνω από 20 κρατούμενους καθώς οι συγκεκριμένες φυλακές δεν διαθέτουν ξεχωριστά κελιά.