Θέατρο Άλμα: «Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της» σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη

Ένα απολαυστικό κείμενο του Win Wells σε μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου. Η Λυδία Φωτοπούλου και η Μαρία Κατσιαδάκη ξανά μαζί στη σκηνή, στο έργο του Win Wells «Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της».

Οι δύο ηθοποιοί, θα βρεθούν από τις 11 Νοεμβρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου Άλμα, για να ερμηνεύσουν τη Γερτρούδη Στάιν (Μαρία Κατσιαδάκη) και την Άλις Μπ. Τόκλας (Λυδία Φωτοπούλου), η σχέση των οποίων επηρέασε όλες τις μορφές τέχνης και δημιουργίας στο Παρίσι του μεσοπολέμου.

Οι δύο ερμηνεύτριες πρωτόπαιξαν στο έργο του Wells σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη στο θέατρο Αμόρε. Στο νέο ανέβασμα στο θέατρο Άλμα, οι δύο πρωταγωνίστριες και η σκηνοθέτρια Νικαίτη Κοντούρη, επιστρέφουν στο έργο που λάτρεψαν και που σε μεγάλο βαθμό τις καθόρισε καλλιτεχνικά μέσα στο χρόνο.

Δείτε ακόμα:  "Η Ποντικοπαγίδα" της Αγκάθα Κρίστι, από 5 Οκτωβρίου 2020, στον Νέο Ακάδημο

«Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της είναι ένα απολαυστικό κείμενο που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Οι δυο ηρωίδες, μας ταξιδεύουν στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη μιας άλλης εποχής, γεμάτης εκπλήξεις, σπαρταριστά γεγονότα και τετελεσμένα, που ανάγουν την μοναδική τους σχέση στην επιτομή της αγάπης για όλους όσοι ήταν τυχεροί να αγαπήσουν, να αγαπηθούν και να μείνουν πιστοί στον έρωτά τους, μιαν ολόκληρη ζωή.

Μέσα από την υπόθεση του έργου, ξεπηδούν μυθικές προσωπικότητες όπως ο Πικάσο, ο Ματίς, ο Χεμινγουαίη και γίνονται σ’ εμάς πρόσωπα οικεία, όπως άλλωστε ήταν και για την Γερτρούδη και την Άλις.

Οι μουσικές της παράστασης βασίζονται στα ακούσματα των ηρωίδων σε Παρίσι και Αμερική, ακούσματα από τους Αμερικανούς τζαζίστες στο Παρίσι του Μεσοπολέμου, τις πρώτες επιτυχίες του Έλβις και τις “γυμνοπαιδιές” του Ερίκ Σατί.»

Δείτε ακόμα:  "Όχι Άλλο Καλοκαίρι", από Πέμπτη έως Κυριακή, στο Σινέ Αελλώ στη Ραφήνα

Συντελεστές
Μετάφραση | Μαρία Αγγελίδου
Σκηνοθεσία | Νικαίτη Κοντούρη
Σκηνικό – Κοστούμια | Γιώργος Πάτσας
Μουσική επιμέλεια | Νικαίτη Κοντούρη
Φωτισμοί | Νίκος Σωτηροπουλος
Ηθοποιοί| Λυδία Φωτοπούλου, Μαρία Κατσιαδάκη

11 Νοεμβρίου – 7 Ιανουαρίου 2020

Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 21:00

Εισιτήρια
15 € | 12 € φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+

Προπώληση
viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου ΑΛΜΑ τηλ : 210 5220100.