Θέλουν να κάψουν τη Νέα Μάκρη! Πρόκειται για καθαρό εμπρησμό! (φωτό & βίντεο)

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι, καθώς δεν υπάρχει πλέον μέτωπο, αλλά παρ’ όλ’ αυτά τέθηκαν σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς και τον κίνδυνο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Αττικής Άρης Βασιλείου μίλησε για τα τρία μέτωπα της πυρκαγιάς στη Νέα Μάκρη λέγοντας πως είναι εμπρησμός, καθώς υπήρχαν ταυτόχρονα τρεις εστίες.

Δείτε ακόμα:  Σε εξέλιξη η ανακατασκευή του γηπέδου Μαραθώνα - Δημοπρατούνται ακόμα 3 έργα για τη Νέα Μάκρη

Ο Αντιδήμαρχος Μαραθώνα Βαγγέλης Κυπαρίσσης μίλησε για προηγούμενους εμπρησμούς στην περιοχή της Νέας Μάκρης και δήλωσε πως έζησαν μια πάρα πολύ δύσκολη βραδιά. Επίσης, πρόσθεσε πως η Πολιτεία πρέπει να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή.

Τέλος ανέφερε πως την περασμένη εβδομάδα υπήρξε και άλλο συμβάν με πυρκαγιά στην περιοχή, ενώ πριν από δύο ημέρες, τα ξημερώματα της Κυριακής είχαμε τη φωτιά στο Γραμματικό

Τέσσερα με πέντε σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, εκ των οποίων τα δύο πολύ σοβαρές, όπως δήλωσε ο Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Δείτε ακόμα:  Έργα σε κάθε μήκος και πλάτος σε Ραφήνα και Πικέρμι (φωτό)

Σε ανακοίνωσή του  ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας αναφέρει:

«Η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς είναι σαφώς καλύτερη. Είναι σε πλήρη ύφεση και έχει περιοριστεί. Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής, η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, των εθελοντικών ομάδων και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας είχαν σαν αποτέλεσμα τον έλεγχο της φωτιάς και τον περιορισμό της. Οι δυνάμεις θα παραμείνουν εδώ για να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν αναζωπυρώσεις. Παραμένουμε σε επιφυλακή».

Δείτε ακόμα:  Φωτιά Μάτι: Δίωξη για τη συγκάλυψη σε βάρος του Βασίλη Ματθαιόπουλου

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Στο σημείο βρέθηκαν οχήματα της Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας Πικερμίου και οχήματα από το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Νέου Βουτζά Προβαλίνθου