Θεοδωρικάκος: “Οι νόμοι ισχύουν για όλους”- Τι απαντά στο αίτημα Πακιστανών να τους σβηστούν τα πρόστιμα

Αρνητική η απάντηση Θεοδωρικάκου στην επιστολή του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ελλάδας-Πακιστάν για όσα συνέβησαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην Πλατεία Συντάγματος και το αίτημα να ακυρωθούν τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν.

Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου στην επιστολή του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ελλάδας- Πακιστάν για όσα συνέβησαν το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο ΥΠΡΟΠΟ, με ανάρτησή του στα social media απάντησε στο αίτημα των εκπροσώπων της πακιστανικής κοινότητας για επιείκεια και ακύρωση των προστίμων που τους επιβλήθηκαν.

Χαρακτηριστικά έγραψε:

«Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η Ελληνική Αστυνομία στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη κι αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη».

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι της Πακιστανικής Κοινότητας, με επιστολή τους προς τον Τάκη Θεοδωρικάκο, ζήτησαν συγνώμη αλλά και επιείκεια για τα πρόστιμα που βεβαιώθηκαν σε εξήντα εξ αυτών από την Αστυνομία για μη χρήση μάσκας.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας- Πακιστάν θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη.

Δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος όπως κάθε χρόνο.

Τα μέλη μας μόλις ενημερώθηκαν από τις Αστυνομικές αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά.

Θα θέλαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για ακύρωσή τους.

Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδα- Πακιστάν θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ενεργούμε σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές του Ελληνικού Κράτους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να είστε καλά.

Με εκτίμηση

SYED MOHAMMAD JAMIL

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδας- Πακιστάν».

 

news247.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.