Θερινό Πρόγραμμα Απασχόλησης για παιδιά, σε Μαρκόπουλο & Πόρτο Ράφτη!

Με ιδιαίτερη χαρά, ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», επαναλειτουργούν το Θερινό Πρόγραμμα Απασχόλησης 2022, ύστερα από δυο ολόκληρα χρόνια περιοριστικών μέτρων, ενάντια στην εξάπλωση του covid-19, παρέχοντας τη δυνατότητα σε περισσότερα από 1000 παιδιά, να περάσουν ένα όμορφο καλοκαίρι στην πόλη μας, παρέα με τους φίλους τους, σε ένα ασφαλές και οργανωμένο περιβάλλον με δεκάδες δράσεις, με τον συντονισμό και την οργάνωση από εξειδικευμένο προσωπικό, όπως γυμναστές, παιδαγωγούς, εικαστικούς, θεατρολόγους κ.α.

Μετά τη πρωτόγνωρη εμπειρία της πανδημίας, που βιώσαμε και μας επηρέασε όλους – πόσο μάλλον τα παιδιά – στόχος μας είναι, με το νέο αυτό άνοιγμα και τη συμμετοχή τους σε ειδικά σχεδιασμένες και στελεχωμένες αθλητικές, πολιτιστικές, δημιουργικές και ψυχαγωγικές δράσεις, να ενισχυθεί η πνευματική, ψυχολογική, κοινωνική, σωματική και εκφραστική τους ανάπτυξη.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 6 – 12 ετών, που έχουν γεννηθεί δηλαδή από το 2010 έως το 2016 και φέτος θα αναπτυχθεί σε 6 πενθήμερες χρονικές περιόδους, σε δυο Κέντρα Εφαρμογής, στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Μαρκοπούλου και για πρώτη φορά στο Πόρτο Ράφτη!

Camp Μαρκοπούλου: Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου, 31 χλμ. Λ. Αθηνών – Λαuρίου.

Camp Πόρτο Ράφτη: 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη, Καρόλου Κουν 1 (δεν θα λειτουργήσει στις Ε & ΣΤ περιόδους).

Α΄ Περίοδος: 20 – 24 Ιουνίου
Β΄ Περίοδος: 27 – 1 Ιουλίου
Γ΄ Περίοδος: 4 – 8 Ιουλίου
Δ΄ Περίοδος: 11 – 15 Ιουλίου
Ε΄ Περίοδος: 18 – 22 Ιουλίου
ΣΤ΄ Περίοδος: 25 – 29 Ιουλίου

Το Ωράριο έχει διαμορφωθεί για την προσέλευση 7.30 π.μ. – 9.00 π.μ. και για την αποχώρηση των παιδιών 13.30 – 14.00 (Α΄ αποχώρηση) και 15.30 – 16.00 (Β΄ αποχώρηση).

Στο Πρόγραμμα θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και περιλαμβάνει τις ακόλουθες δράσεις:

Αθλητικές: ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, τοξοβολία, ρυθμική γυμναστική, πολεμικές τέχνες, στίβος, petanque, χόκεϊ, ράγκμπι

Πολιτιστικές: θεατρικό παιχνίδι, παραδοσιακοί και μοντέρνοι χοροί, μουσικοκινητική αγωγή

Δημιουργικές: εικαστικά / χειροτεχνίες, μαθήματα σκίτσου

Ψυχαγωγικές: αθλοπαιδιές, επιτραπέζια παιχνίδια νερού, προβολή φιλμ (cinema)

Επιμορφωτικές θεματικές δράσεις «Γνωρίζω τον Κόσμο»:

Α ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Γνωρίζω την Ευρώπη
Β ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Γνωρίσω την Αμερική
Γ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Γνωρίζω την Ασία
Δ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Γνωρίζω την Αφρική
Ε ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Γνωρίζω την Ωκεανία
ΣΤ ΕΒΔΟΜΑΔΑ: Γνωρίζω την Ανταρκτική

Στους χώρους Απασχόλησης, κάθε παιδί θα πρέπει να φοράει αθλητικά ρούχα και άνετα παπούτσια και να έχει απαραιτήτως μαζί του καπέλο και παγούρι με νερό, ενώ δεν επιτρέπεται να έχει κινητό/τάμπλετ ή χρήματα/αντικείμενα αξίας.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 35 ευρώ ανά περίοδο για το ένα παιδί, 65 ευρώ ανά περίοδο για δύο αδέλφια και 90 ευρώ ανά περίοδο για τρία αδέλφια και περιλαμβάνει για κάθε παιδί: σίτιση (δεκατιανό) με ποιοτικά μικρογεύματα και χυμό σε ατομικές συσκευασίες και ως αναμνηστικά δώρα, μια εκτυπωμένη ομαδική φωτογραφία μαζί με την ομάδα και τον εκπαιδευτή του, όπως και ένα t-shirt και καπελάκι.

Το κάθε παιδί έχει δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή σε όσες περιόδους επιθυμεί, αρκεί να υπάρχει διαθεσιμότητα.

Οδηγίες Συμμετοχής – Εγγραφής

Οι εγγραφές ξεκινούν από τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022 και θα πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά. Θα υποβάλλονται μέσω της διαδικτυακής φόρμας στην υπηρεσία αθλητισμού, μαζί με τα παρακάτω απαραίτητα δικαιολογητικά:

 Ιατρική βεβαίωση από παιδίατρο ή καρδιολόγο, η οποία θα βεβαιώνει ότι το παιδί είναι υγιές και μπορεί να αθλείται.
 Αποδεικτικό διαμονής για κατοίκους (φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ ή μισθωτηρίου)
 Για τους δημότες, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που μπορεί να εκδοθεί στο: https://www.gov.gr/arxes/oloi-foreis/esoterikon/pistopoietiko-oikogeneiakes-katastases

Για την εγγραφή του κάθε παιδιού, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση το χρόνο υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, σύμφωνα με τις παρακάτω κατηγορίες:

 Τέκνα δημοτών του Δήμου Μαρκοπούλου
 Τέκνα κατοίκων του Δήμου Μαρκοπούλου
 Τέκνα κατοίκων άλλων Δήμων (εφόσον προκύψει διαθεσιμότητα)

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκληρωμένη υποβολή της αίτησης είναι η ηλεκτρονική κατάθεση όλων των δικαιολογητικών. Μετά την έγκριση της αίτησης και σε κάθε περίπτωση, πριν την έναρξη της κάθε περιόδου, είναι απαραίτητη η κατάθεση του κόστους συμμετοχής, στον τραπεζικό λογαριασμό του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική αποστολή του καταθετηρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Προγράμματος, στο τηλ. 22990 22815.

Σας περιμένουμε και σας ευχόμαστε Καλό Καλοκαίρι!

Ηλεκτρονικό φυλλάδιο Θερινού Προγράμματος Απασχόλησης:
https://www.flipsnack.com/kivotosevents/vravr_e-brochure_22/full-view.html

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.