Θύμα απαγωγής ο «Μυκονιάτης» επιχειρηματίας που συνελήφθη ως μεταφορέας χασίς

Θύμα απαγωγής είχε πέσει προ μερικών ετών ο 63χρονος ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Μύκονο που κατηγορείται ως ένας από τους οργανωτές μεταφοράς πολλών τόνων χασίς με ταχύπλοα σκάφη από την Αλβανία προς την Ελλάδα. Επιπλέον το 1988 είχε κατηγορηθεί ότι συμμετείχε σε σπείρα πώλησης κλεμμένων πολυτελών οχημάτων και παράνομης πώλησή τους με χρήση πλαστών πιστοποιητικών.

Ο 63χρονος που προφυλακίστηκε για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, ήταν παλαιότερα ιδιοκτήτης ιταλικού εστιατορίου στην Κέρκυρα ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία, παρουσιαζόταν σαν ιδιοκτήτης εταιρείας ηλεκτρονικών.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες διατύπωσε τον ισχυρισμό ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στην μεταφορά των ναρκωτικών κι ότι ήταν θύμα «εκβιασμού» από Αλβανούς διακινητές που χρησιμοποιούσαν τα ταχύπλοά του.

«Το Βήμα» παρουσιάζει νέα στοιχεία για τον 63χρονο Ελληνα που εμφανίζεται σαν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του κυκλώματος, στο οποίο συμμετείχαν 11 άτομα (πρόκειται για 6 Αλβανούς, δύο Ιταλούς, έναν Βούλγαρο και δύο Ελληνες υπηκόους) που συνελήφθησαν – προ πέντε ημερών – σε μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και μετά από καταδίωξη από την περιοχή της Κέρκυρας μέχρι το κεντρικό Αιγαίο.

Δείτε ακόμα:  Εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού μετά από κηδεία

Ο 63χρονος που εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης των έξι ταχυπλόων – με βάσεις στην Κέρκυρα, στα Καλύβια Θορικού, στο Πόρτο Ράφτη, στην περιοχή της Αμαλιάδας και αλλού – είχε πέσει θύμα αρπαγής μαζί με μία Ουκρανή φίλη του στα νότια προάστια της Αθήνας.

Οι δράστες, ρωσικής καταγωγής, φέρεται να τον είχαν οδηγήσει σε ερημική περιοχή και του ζητούσαν να τους δώσει από ATM μεγάλο χρηματικό ποσό για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Δείτε ακόμα:  Παράνομο γηροκομείο: Τι λέει ο φαρμακοποιός που αποκάλυψε τη φρίκη (βίντεο)

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν συγκεντρωθεί οργανωτής εκείνης της αρπαγής ήταν επιχειρηματίας από την βόρειο Ελλάδα που γνώριζε τον 63χρονο.

Ο κατηγορούμενος για την μεταφορά του χασίς (σσ είναι πατέρας δύο παιδιών και η οικογένειά του διαμένει στην Ιταλία) την δεκαετία του 80 διατηρούσε εστιατόριο στο νησί των Φαιάκων από όπου καταγόταν. Τα τελευταία χρόνια είχε εστιατόριο στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, ενώ προ εξαετίας εμφανιζόταν ως “υπεύθυνος διαχείρισης” εστιατορίου στην Χώρα Μυκόνου. Εμφανίζεται ότι ασχολείτο ακόμη με εμπόριο ηλεκτρονικών κι άλλων συσκευών.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές υποστήριξε – εκπροσωπείται νομικά από τους δικηγόρους κκ Φραγκίσκο Ραγκούση και Κατερίνα Σταύρου- ότι «όλες οι δραστηριότητες του ήταν απολύτως νόμιμες, ότι είχε αποκτήσει τα σκάφη για να τα ενοικιάζει σε τουρίστες, καθώς επίσης και ότι οι αλλοδαποί προχωρούσαν στην μεταφορά χασίς, χωρίς ο ίδιος να έχει οποιαδήποτε συμμετοχή». Μάλιστα ο 63χρονος υποστήριξε ότι οι πιέσεις που δεχόταν από τους μεταφορείς ναρκωτικών ήταν κι ο λόγος που δεν προχωρούσε σε αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των σκαφών του παρ ότι είχαν εντοπισθεί κι άλλες φορές να εξετάζεται αν σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες.

Δείτε ακόμα:  Συγκλονίζει η κόρη της γυναίκας που δολοφονήθηκε από ψυκτικό: “Τη βρήκα σε λίμνη αίματος” (βίντεο)

Στελέχη του Λιμενικού σημειώνουν πάντως ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει πολλές πτυχές κι ερευνώνται τυχόν σχέσεις μελών του κυκλώματος με παλαιότερες υποθέσεις διακίνησης χασίς, αλλά και με επαφές με λιμενικούς σε περιοχές της δυτικής Ελλάδος προκειμένου να τους ενημερώνουν για περιπολίες συναδέλφων τους.

Ερευνώνται ορισμένες αναφορές ότι ένας εκ των κατηγορουμένων είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για υποθέσεις πλαστογραφίας και σε εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

tovima.gr