Θλίψη: Νεκρή στο διαμέρισμά της γνωστή Ελληνίδα τραγουδίστρια – Την βρήκαν οι γείτονες!

Η τραγουδίστρια Ρένα Πάντα βρέθηκε νεκρή στο διαμέρισμά της στην Αθήνα από τους γείτονές της, σε ηλικία 63 ετών.

Την είδηση του θανάτου της δημοσιοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο ηθοποιός και πρόεδρος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

Όπως έγραψε ο ίδιος, η Ρένα Πάντα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της.

«Ακόμα ένα δυσάρεστο. Λίγη ώρα πριν βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της η γλυκιά τραγουδίστρια των 70’80 Ρένα Πάντα… Δοκιμαζόταν τελευταία πολύ… Σε λίγο θα διοργανωνόταν εκ νέου συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα προς βοήθειά της… Δεν προλάβαμε… Ακόμα ένα θύμα της μεγάλης κρίσης που μαστίζει την πατρίδα μας. Αντίο γλυκιά μας Ρένα» έγραψε ο ηθοποιός.

Τα τελευταία χρόνια η Ρένα Πάντα ζούσε απομονωμένη στο διαμέρισμά της στα Πατήσια, προσπαθώντας να αντεπεξέλεθει στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε αλλά και στη σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Κόρη του αείμνηστου τραγουδιστή Αλέκου Πάντα, η Ρένα Πάντα υπήρξε μια σημαντική φωνή του ελληνικού τραγουδιού των δεκαετιών ’70 και ‘80.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών πρωτοεμφανίστηκε σε νυκτερινό κέντρο, ενώ την ίδια χρονιά ηχογράφησε τα πρώτα της προσωπικά 45άρια. Το καλοκαίρι του 1974 τραγούδησε στη Λευκωσία, όπου έζησε από κοντά την Τουρκική εισβολή. Τα επόμενα χρόνια εμφανίστηκε πλάι στον πατέρα της στα καλύτερα ελληνικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, όπου συνεργάστηκε με το Γιώργο Ζαμπέτα, το Δημήτρη Μητροπάνο, τη Μαίρη Λίντα κ.ά.

Η είσοδός της στη δισκογραφία των 33 στροφών έγινε το 1976 όταν συμμετείχε με τέσσερα τραγούδια στο δίσκο «Τσιμεντένια πρόσωπα» (1976) σε μουσική Γιώργου Κατσαρού και στίχους Ηλία Λυμπερόπουλου, που μοιράστηκε με τον Δημήτρη Μητροπάνο. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε συνεργαστεί με το Γιάννη Πουλόπουλο, το Γιάννη Καλατζή και την Ελένη Ροδά, ενώ το 1977 τραγούδησε πλάι στη Μαρινέλλα στο «Zoom» της Πλάκας.

Σταθμός στην καριέρα της θεωρείται η συνεργασία της με τον Κύπριο συνθέτη Δώρο Γεωργιάδη και τη στιχουργό Σώτια Τσώτου, οι οποίοι της χάρισαν τα τραγούδια που την καθιέρωσαν. Ήταν τα τραγούδια «Εγώ φορώ χρυσό σταυρό», «Αγάπα με για να υπάρχω» και «Υπεροψία και μοναξιά», με τα οποία συμμετείχε μαζί με το Γιώργο Πολυχρονιάδη και την Ελπίδα στον δίσκο «Αγάπα με για να υπάρχω» το 1978. Ακολούθησαν δύο προσωπικοί της δίσκοι, «Πάντα μαζί» (1979) και «Μείνε» (1981), όπου συνεργάστηκε με γνωστούς συνθέτες και στιχουργούς όπως η Νινή Ζαχά, ο Κώστας Τουρνάς, ο Τάκης Καρνάτσος και ο Σπύρος Βλασσόπουλος. «Τα χέρια σου», «Ό,τι και να πεις» και «Τίποτα τίποτα» είναι μερικές από τις επιτυχίες που τραγούδησε εκείνη την εποχή.

Παράλληλα, η Ρένα Πάντα εμφανίστηκε σε μπουάτ και νυκτερινά κέντρα πλάι σε μεγάλους καλλιτέχνες όπως η Χάρις Αλεξίου, η Δήμητρα Γαλάνη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Άννα Βίσση και ο Γιάννης Πάριος. Με τον Πάριο συγκεκριμένα αποτέλεσε καλλιτεχνικό «δίδυμο» επί σειρά ετών. Στη δισκογραφία συνόδευσε επίσης τον Τόλη Βοσκόπουλο σε έναν δίσκο με επανεκτελέσεις επιτυχιών του με γενικό τίτλο «Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε» (1977), ενώ αρκετά ντουέτα τραγούδησε και με το Δάκη («Μόνο εσύ», «Ήρθα με το βοριά», κ.ά.).

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.