Θλίψη στη Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής: Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κυπριανός

Θλίψη και συγκίνηση προξένησε η είδηση ότι εκοιμήθη ο σεβαστός, πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κυπριανός σε ηλικία 73 ετών, ο οποίος επί τριάντα ολόκληρα χρόνια υπηρετούσε ως ιερατικός προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Γλυκών Νερών, στον οποίο υπήρξε και κτήτορος.

Ο μακαριστός ιερέας γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου του 1948. Διακόνησε από τη θέση του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Ιωαννίνων την περίοδο 1985 – 1989.

Υπηρέτησε στην Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, διετέλε ιερατικός προϊστάμενος και εφημερεύων ιεροκήρυκας του ιερού προσκυνήματος Αναστάσεως Χριστού Σπατών.

Δείτε ακόμα:  Σπάτα: Μπήκε η στέγη στο Κλειστό Γυμναστήριο (φωτό)

Εν συνεχεία ανέλαβε την ανέγερση του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Γλυκών Νερών τον οποίο και αποπεράτωσε.

Υπήρξε αδελφός της Μονής Αγάθωνος της οποίας διετέλεσε και ηγουμενοσύμβουλος. Ήταν πνευματικό τέκνο του Γεροντα Βησσαρίωνα. Μάλιστα όταν κοιμήθηκε ο π. Βησσαρίων, δεν είχε ιερατική στολή για να τον ντύσουν οι Πατέρες.

Ο π. Νικηφόρος Κυπριανός, αδελφός της ιεράς μονής, πρόσφερε τότε τη δική του στολή και μ’ αυτή ντύσανε τον Γέροντα και μ’ αυτή παραμένει ντυμένος ακόμα, μέσα στη λάρνακα του μέχρι σήμερα.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: "Επιχειρήσεις" καλλωπισμού του δήμου, απέναντι στον βανδαλισμό των graffiti (φωτό)

Η εξόδιος ακολουθία στην οποία θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος θα τελεστεί το Σάββατο(στις 4 μ.μ.) από τον Ιερό της Μεταμορφώσεως Σωτήρος Γλυκών Νερών, ενώ χθες το βράδυ τελέστηκε ιερά αγρυπνία και το σκήνωμά του τέθηκε προς προσκύνηση.

Ωστόσο, θα ταφεί στην γενέτειρά του, την Πάτρα, το μεσημέρι της Κυριακής. Τα αδέλφια του Βασιλική (χήρα) Ν. Κυπριανού, Γεώργιος (πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Εγλυκάδας) και Ευγενία Κυπριανού, Γεράσιμος και Αγγελική Μπόθου, τα ανίψια του και οι λοιποί συγγενείς θα του απευθύνουν το τελευταίο κατευόδιο από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος Πατρών, στις 4 το μεσημέρι, ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Εγλυκάδος.

Δείτε ακόμα:  Στις ενισχύσεις των 200 εκατ. ευρώ και οι αυτοπασχολούμενοι της Αττικής