Θρασείς δράστες: Έκρυψαν τα κλοπιμαία έξω από το σπίτι που διέρρηξαν!

Η διάρρηξη σε μια μονοκατοικία στην περιοχή Βλαχέρνα της Άρτας πέτυχε, αλλά η τριμελής ομάδα των δραστών τα… χρειάστηκε όταν οι γείτονες που τους πήραν είδηση άρχισαν να βγαίνουν απειλητικά από τα σπίτια τους και αναγκάστηκαν να παρατήσουν τη λεία τους και το αυτοκίνητό τους και να το βάλουν στα πόδια!

Στο πλαίσιο των ερευνών που ξεκίνησαν αμέσως, οι άνδρες της Ασφάλειας βρήκαν κρυμμένα έξω από τη μονοκατοικία τα κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτριά τους, αλλά και τα διαρρηκτικά εργαλεία των δραστών που εστάλησαν για αποτυπώματα στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας. Στη συνέχεια, διαπίστωσαν σε ποιον ανήκε το Ι.Χ. αυτοκίνητο που κατασχέθηκε ως μέσο για την διάπραξη της διάρρηξης.

Σε βάρος του ιδιοκτήτη σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν την προανάκριση για να ταυτοποιήσουν τους δύο συνεργούς του και να εξακριβώσουν αν η σπείρα έχει διαπράξει και άλλες διαρρήξεις στην περιοχή.

Ένας ανήλικος ήταν ο δράστης κλοπής που είχε γίνει στις 19 Νοεμβρίου σε ένα κατάστημα στη Σπάρτη και εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή ενώ και σε βάρος της 34χρονης μητέρας του απαγγέλθηκε κατηγορία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

protothema.gr