Τι έρχεται τώρα για το ολυμπιακό ακίνητο στο Μαρκόπουλο

Το Ιππικό Κέντρο και τι προβλέπει το Ειδικό Πολεοδομικό σχέδιο που πήρε το «πράσινο» του ΥΠΕΝ

Ένα σημαντικό βήμα για την ολοκληρωμένη αξιοποίηση του μεγάλου ακινήτου του νέου Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο γίνεται μετά την προέγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) εντός της έκτασης.

Αυτό έγινε στις αρχές του μήνα με την υπογραφή του υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νικ. Ταγαρά, και αφού τον περασμένο Νοέμβριο, το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) έδωσε το «πράσινο φως» στην πολεοδομική ρύθμιση του ακινήτου με στόχο την ήπια ανάπτυξη ενός σύγχρονου Πάρκου Αναψυχής με την παράλληλη ανάδειξη του χώρου σε ένα πολιτιστικό πόλο.

Δείτε ακόμα:  Αγωνιστική Συσπείρωση Ε.Β.Ε. Ραφήνας Πικερμίου - Οι ανάγκες μας είναι μεγαλύτερες από μια μάσκα και ένα αντισηπτικό

Στο πλαίσιο αυτό, καθορίστηκαν χρήσεις γενικού περιεχομένου «Τουρισμού-Αναψυχής», ενώ η απόφαση του υφυπουργού προχώρησε στην προέγκριση με βάση το σχετικό φάκελο που υπέβαλε η Hellas Horse Races S.A.

Οι πέντε χωρικές υποενότητες

Έτσι, προβλέπονται πέντε χωρικές υποενότητες, οι οποίες και θα περιλαμβάνουν αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, συνεδριακά κέντρα, εμπορικά καταστήματα, υπεραγορές και πολυκαταστήματα μέχρι 1.500 τ.μ. συνολικής επιφάνειας δόμησης, γραφεία, καθώς επίσης και υποδομές εστίασης, αναψυκτήρια κ.α. Θα περιλαμβάνουν ακόμη τουριστικά καταλύματα, εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής και λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις, χώρους διεξαγωγής τεχνικών- ψυχαγωγικών και τυχερών παιγνίων, καθώς και κατασκηνώσεις, μέχρι και πίστες αγώνων αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων.

Δείτε ακόμα:  Συναγερμός για φωτιά στο Μαρκόπουλο

Σε μία από τις υποενότητες εντάσσονται οι τωρινές και μελλοντικές λειτουργίες του Ιπποδρόμου. Δηλαδή, στάβλοι, αποθήκες, γραφεία, κτίρια συντήρησης, σχολή αναβατών, εργαστήρια και όλες οι απαραίτητες συνοδευτικές υπαίθριες λειτουργίες.

Όσον αφορά τους συντελεστές δόμησης, διακρίνονται σε δύο ζώνες και ορίζονται για τον Τομέα Ι σε 0,075 και για τον Τομέα ΙΙ σε 0,20.

Υπενθυμίζεται, ότι το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο είναι ένα σημαντικό σε μέγεθος ακίνητο στο οποίο έχει αναπτυχθεί το ολοκληρωμένο συγκρότημα ανοιχτών και κλειστών εγκαταστάσεων του Ιπποδρόμου και η αξιοποίηση του οποίου έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ. Η ιδιοκτησία του Ταμείου είναι 1.029.279,62 τ.μ. ενώ η έκταση προς εκμετάλλευση ανέρχεται σε 589.452,86 τ.μ.

Δείτε ακόμα:  Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στα καταστήματα των Δήμων Μαραθώνα & Μαρκοπούλου Μεσογαίας (φωτό & βίντεο)

Αν και υφίστανται αρκετά εμπόδια το ακίνητο θα μπορούσε να προσελκύσει σημαντικές επενδύσεις λόγω και της προνομιακής θέσης του (κοντά στον ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος», την Αττική Οδό και τα λιμάνια Ραφήνας και Λαυρίου).

newmoney.gr