Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον εμβολιασμό των παιδιών 12 έως 15 ετών (βίντεο)

«Εκατομμύρια παιδιά έχουν εμβολιαστεί σε όλο τον κόσμο», είπε ο παιδίατρος κ. Σπύρος Μαζάνης που κατέστησε σαφές ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και για τα παιδιά 12-15 ετών.

Μπορεί οι εμβολιασμοί να έχουν προχωρήσει σε ένα ποσοστό κοντά στο 50% και να μην είμαστε στην ίδια κατάσταση με πέρυσι, όμως το γεγονός ότι ο κορονοϊός συνεχίζει να «πολιορκεί» τη χώρα δημιουργεί ανησυχία για το νέο σχολικό έτος.

Κυβέρνηση και ειδικοί κάνουν συνεχώς εκκλήσεις σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να εμβολιαστούν έτσι ώστε να μην υπάρξει ξανά η κατάσταση που είδαμε την περασμένη σχολική χρονιά. Νέο «όπλο» στην φαρέτρα, η δυνατότητα εμβολιασμού των παιδιών από 12 έως 15 ετών.

Οι ρυθμοί στους εμβολιασμούς της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας δεν προχωρά με ταχείς ρυθμούς, ωστόσο ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης εμφανίστηκε καθησυχαστικός, δεδομένου ότι η πλατφόρμα άνοιξε γι αυτές τις ηλικίες τέλη Ιουλίου, μεσολάβησαν και οι καλοκαιρινές διακοπές, αλλά «πιστεύω ότι η διάθεση υπάρχει, το 74% των γενικών εμβολιασμών γίνεται στα παιδιατρικά, άρα οι γονείς ρωτάνε τους παιδιάτρους αν θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο ή όχι τα παιδιά τους. Έχουν εμβολιαστεί 50.000 έφηβοι.»

Δείτε ακόμα:  Έρευνα: Το βιάγκρα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ

«Μπορούμε να εμβολιάσουμε όλους τους εφήβους με ένα σωστό προγραμματισμό. Να ξεκινήσουν οι γονείς να κλείνουν τα ραντεβού. Ακόμα και τώρα να το αποφασίσουν, χρόνος υπάρχει.», τόνισε.

«Η έγκριση στην Ελλάδα πάρθηκε μέσα στον Ιούλιο, όμως από αρχές Μάη έχει δοθεί έγκριση από τον ευρωπαϊκό και αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων. Οι εμβολιασμοί στις ΗΠΑ, έχουν ξεπεράσει τα 10 εκατ. τα παιδιά από 12-17, στην Ιταλία είναι 2 εκατ. Υπάρχει η εμπειρία. Το εμβόλιο είναι ένα από τα ασφαλέστερα εμβόλια που έχουμε. Είναι αποτελεσματικό. Και βεβαίως πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά, γιατί και νοσούν και μεταδίδουν», σημείωσε.

Δείτε ακόμα:  Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντανάς: «Τα εμβόλια είναι λουσμένα στο αίμα – Δεν φοβόμαστε κανένα κορονοϊό»

«Υπάρχουν παιδιά που έχουν νοσηλευτεί, που έχουν διασωληνωθεί και έχουν χάσει τη ζωή τους. Στις ΗΠΑ είναι πάνω από 350, στην Ιταλία 50. Τα παιδιά που νοσούν με κλινικά συμπτώματα ακόμα και ασυμπτωματικά μπορεί να εμφανίσουν το post covid σύνδρομο που βασανίζει τα παιδιά για πολύ καιρό. Συνήθως πλήττεται ο εγκέφαλος και έχουμε νευρολογικά προβλήματα.», υπογράμμισε και τόνισε πως δεν γνωρίζουμε τι «κουσούρι» αφήνει ο κορονοϊός.

«Η πρώτη δόση δίνει κάλυψη 30-33% του παιδιού και μέσα σε 21 ημέρες θα φτάσει με τη δεύτερη δόση μεγάλο ποσοστό κάλυψης. Να αρχίσουμε να εμβολιάζουμε τα παιδιά χθες. Οι γονείς να ρωτήσουν τους προσωπικούς τους παιδιάτρους. Το εμβόλιο είναι το τελειότερο εμβόλιο που έχει φτιαχτεί ως τώρα (το Pfizer και το Moderna).

Δείτε ακόμα:  Κορονοϊός: Θρήνος για τον χαμό της 14χρονης – «Καλό ταξίδι στην κοινωνία των αγγέλων»

Το εμβόλιο δίνει μια πληροφορία και μετά από λίγα λεπτά εξαφανίζεται. Είναι τόσο απλό, όσο αν πήγαινε το αυτοκίνητο με παλιά τεχνολογίας βενζίνη και τώρα έχετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Έχει γίνει μια τεράστια ανακάλυψη στην επιστήμη. Δεν μπαίνει όλο το μικρόβιο στον οργανισμό.», σημείωσε κλείνοντας ερωτηθείς για τα μακροπρόθεσμα συμπτώματα του εμβολιασμού.

dikaiologitika.gr