Τι συμβαίνει με τα σουβλατζίδικα στη Ραφήνα


Είναι γεγονός πως όταν ένας νέος “παίκτης” μπαίνει σε μια συγκεκριμένη αγορά, η κίνηση και μόνο αυτή φέρνει ανακατατάξεις και προκαλεί… καραμπόλες. Το ιδανικό σ αυτές τις περιπτώσεις είναι να δουλεύουν όλοι και να υπάρχει δουλειά για τον κόσμο.


Για να μην μιλάμε όμως γενικά και αόριστα, αναφερόμαστε στο φετινό καλοκαίρι. Η άφιξη του “City Grill’ στη Ραφήνα ανακάτεψε την τράπουλα. Αφ ενός πολύς κόσμος βρήκε χώρο να εργαστεί, αφ ετέρου επειδή η περιοχή είναι μικρή άλλαξαν πολλές θέσεις εργασίας.

Τι εννοούμε; Μα για παράδειγμα όταν ένας εργαζόμενος, τυλιχτής, ψήστης ή σερβιτόρος παίρνει μεταγραφή από ένα μαγαζί σε άλλο, το μαγαζί που “ορφάνεψε” από αυτόν τον υπάλληλο θα ψάξει να τον αντικαταστήσει και πάει λέγοντας.

Δείτε ακόμα:  Αποκλειστικό: Βαριές "καμπάνες" στα μέλη σπείρας που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας!

Πέρα από όλα αυτά και πέρα από το γεγονός ότι όλοι θα περάσουν να δοκιμάσουν κάτι “καινούργιο” στην περιοχή που ανοίγει, η “πίτα” που μοιράζεται και όλοι διεκδικούν από ένα “κομμάτι” της, όσο πιο μεγάλο μπορεί ο καθένας, είναι συγκεκριμένη. Μοιραία λοιπόν ο “πόλεμος” της πίτας (με την καλή ή την κακή έννοια) να έχει νικητές και ηττημένους. Το αποτέλεσμα θα φανεί στο τέλος. Όπου τέλος είναι συνήθως ο Οκτώβριος ανάλογα βέβαια και με τις καιρικές συνθήκες.

Δείτε ακόμα:  Ραφήνα: Κουίζ - Βρείτε τις πινακίδες (φωτό)

Το καλοκαίρι πάντα τα μαγαζιά της Ραφήνας διάγουν την περίοδο των παχιών αγελάδων και τον χειμώνα των ισχνών αγελάδων. Στην κεντρική πλατεία, στο λιμάνι και στα πέριξ του κέντρου φαίνεται πως είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα, ενώ στην πάνω πλατεία το ένα μαγαζί έχει θετικό πρόσημο, όπως δείχνει και το άλλο παλεύει να καθιερωθεί και να μπει στην “πίτα”. Αυτά λίγο πολύ είναι γνωστά και οι περισσότεροι τα ξέρετε.

Πάντως για την ώρα ένα μαγαζί (σουβλατζίδικο) έχει αλλάξει χέρια, τις λεπτομέρειες θα τις πούμε προσεχώς, και ένα άλλο περνά μια δύσκολη φάση αφού μια είναι κλειστά και μια ανοιχτά. Κάποιοι μάλιστα λένε πως ο επιχειρηματίας το έχει βγάλει προς “πώληση”. Θα φανεί.

Δείτε ακόμα:  Συνάντηση Χρυσοχοΐδη - Γλαβά για τα προβλήματα Αστυνόμευσης στην Αν. Αττική (φωτό)

Καλοκαίρι είναι, το σουβλάκι και ο γύρος έχουν την τιμητική τους. Ας στηρίξουμε τα τοπικά μαγαζιά και τις επιχειρήσεις στις δύσκολες αυτές μέρες, όσο μπορεί ο καθένας…