Τι συμβαίνει με το Κτηματολόγιο στο Κορωπί

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου εξέδωσε την προπερασμένη εβδομάδα ανακοίνωση, που συνοδευόταν από φωτογραφία του με τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, όπου αναφερόταν στο Κτηματολογικό Γραφείο Αττικής, το οποίο θα καλύπτει μια τεράστια περιοχή με έντονη οικιστική ανάπτυξη, που απλώνεται παραλιακά ανάμεσα στη Βάρη και στη Νέα Μάκρη, ενώ μεσογειακά φθάνει μέχρι το Χαλάνδρι.

Χαρακτήρισε «πληγή που χάσκει ορθάνοιχτη» το Κτηματολογικό Γραφείο Κορωπίου, «με αφάνταστη ταλαιπωρία των πολιτών, των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων».

Ο βουλευτής ανακοίνωσε, επίσης, ότι αποφασίστηκαν «μέτρα άμεσης αλλαγής των υπευθύνων για αυτές τις τραγικές εικόνες ταλαιπωρίας των πολιτών τους τελευταίους μήνες».

Η ανακοίνωση του Βασίλη Οικονόμου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων στο Κτηματολόγιο, το οποίο απάντησε ευθέως, ρίχνοντας ευθύνες στην κυβέρνηση που, αντί να προχωρήσει στη στελέχωση των υπηρεσιών, επέλεξε να συνάψει προγραμματικές συμβάσεις με ΤΕΕ και δικηγορικούς συλλόγους.

Το ΣΕΚΤ καταγγέλλει ότι για το συγκεκριμένο Κτηματολογικό Γραφείο υπήρξε συμφωνία για την απασχόληση δέκα δικηγόρων, που θα παρέδιδαν 200 πράξεις ανά τριήμερο. Αντί αυτού, όμως, ανέλαβαν καθήκοντα πέντε δικηγόροι, που «δεν έχουν παραδώσει ούτε μία πράξη» λόγω δυσκολιών στα συμβόλαια.

Επισημαίνει ακόμη ότι, λόγω έλλειψης προσωπικού, φεύγουν υπάλληλοι από το εν λόγω γραφείο για να στελεχώσουν το Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών, προκειμένου αυτό να μπορέσει να λειτουργήσει. Κάνει πίσω το Δημόσιο

Ο Βασίλης Οικονόμου αναφέρει ότι δρομολογήθηκε το τέλος στις οχλήσεις του Κτηματολογίου προς τους πολίτες λόγω μη εφαρμογής του νόμου για τους δασωμένους αγρούς στη Λαυρεωτική, και ειδικά στην Κερατέα, καθώς βάσει πρόσφατου νόμου το Δημόσιο δεν θεμελιώνει δικαιώματα σε δασωμένες εκτάσεις που εμφανίζονταν αγροτικές το 1945 ή το 1960.

«Αρρύθμιστο» το κτίριο στο Κορωπί

Γράφει ο Άρης Χατζηγεωργίου στην «Εφημερίδα των Συντακτών» της περασμένης εβδομάδας ότι το Κτηματολόγιο μισθώνει (με 250.000 ευρώ) ακίνητο που είναι κτηματολογικά «αρρύθμιστο» και υπάγεται στην κατηγορία των «αγνώστου ιδιοκτήτη» για να στεγάσει το Κτηματολογικό Γραφείο Αττικής στο Κορωπί, για το οποίο μπορεί (μελλοντικά) το Δημόσιο να προβάλει δικαιώματα κυριότητας.

Πηγή: paron.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.