Τι θα ισχύσει για δεξιώσεις, εστίαση, τουρισμό

Ελπίδα αισιοδοξίας έδωσε σήμερα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε όλους όσοι αγωνιούν για το αν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τον γάμο ή τη δεξίωση των ονείρων τους.

«Θέλουμε να πείσουμε τους ειδικούς να μην υπάρχει το όριο των 100 ατόμων. Αύριο θα εξεταστεί το θέμα στην επιτροπή. Είναι οξύμωρο και αντιφατικό να πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο και να υπάρχουν πάνω από 100 άτομα σε τραπέζια των έξι ατόμων, αλλά να μην μπορεί να γίνει το ίδιο σε ένα κτήμα. Το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα όταν δεν ισχύει στα εστιατόρια… Το θέμα για χορό στην πίστα θα εξεταστεί πολύ αργότερα, ίσως όταν φτάσουμε στο 50% των εμβολιασμένων. Θα εισηγηθούμε στις δεξιώσεις να υπάρχει μουσική, όχι χορός», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1.

Αναφορικά με την πανδημία είπε: «Πάμε προοδευτικά προς την ελευθερία μας και όχι απότομα από τη μία μέρα στην άλλη. Τα μέτρα χαλαρώνουν αλλά δεν καταργούνται έως ότου μας πουν οι γιατροί λήξη συναγερμού».

Σχετικά με την οικονομική βοήθεια στους επιχειρηματίες της εστίασης ο υπουργός τόνισε ότι: «Όσοι κάνουν την αίτησή τους και τη συμπληρώνουν επιτυχώς θα πάρουν τα χρήματα τους μέσα σε 4 εβδομάδες. Αυτή τη στιγμή οι αιτήσεις είναι περίπου 10.000, αλλά λιγότεροι από 1.000 έχουν συμπληρώσει επιτυχώς. Όποιος θέλει μπορεί να κάνει την αίτηση μέχρι τις 31 Ιουλίου». Όσον αφορά στο τι θα ισχύσει με τους εσωτερικούς χώρους στα εστιατόρια δήλωσε: «Οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση θα ανοίξουν όταν φτάσουμε στο 50% των εμβολιασμένων με την πρώτη δόση. Όταν εμβολιαστούμε όλα θα τελειώσουν, όπως έγινε στο Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο».

Δείτε ακόμα:  Ερχεται ο πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού: «Λίβας» τουλάχιστον τριών ημερών, έως 43άρια!

ΕΡΤ