Τι ζητά η “Λαϊκή Συσπείρωση” από τον Πρόεδρο του ΔΣ και τον Δήμαρχο Μαραθώνα

Επιστολή απέστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα αναφορικά με θέματα που ζητά να συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Αναλυτικά στην επιστολή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρουν:

Παρακαλούμε στο επόμενο Δ.Σ όπως θέσετε ως θέματα ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω:
1) Αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την τηλεκπαίδευση.
2) Ενημέρωση του Δ.Σ για τις επιχορηγήσεις που δόθηκαν και την διάθεση των ποσών που δόθηκαν για τον Covid-19.

Κύριε πρόεδρε,

1) Με την υπ’αριθμό 79903/20/11/20 απόφαση, το Υπουργείο Εσωτερικών ενίσχυσε τον Δήμο μας με 115.537,67€ σαν έκτακτη επιχορήγηση για κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών εξαιτίας του Covid-19.

Στον Δήμο του Μαραθώνα αρκετοί μαθητές, παιδιά λαϊκών οικογενειών, με ευθύνη της κυβέρνησης δεν διαθέτουν τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό και οι οικογενειές τους ζούν με το άγχος και την αγωνία, καθώς τα παιδιά τους δεν μπορούν να συμμετέχουν έστω στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» πιστεύει ότι σημαντικό κονδύλι απο το ποσό που μας έχει επιχορηγηθεί θα πρέπει να δοθεί απο τον Δήμο μας για την αγορά του παραπάνω εξοπλισμού. Ταυτόχρονα, μπορεί να γίνει σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα (διευθυντές σχολείων, συλλόγους διδασκόντων, σχολικές επιτροπές, συλλόγους γονέων), καταγραφή των ελλείψεων και να απαιτήσουμε απο το Υπουργείο Εσωτερικών έκτακτη χρηματοδότηση για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.

Δείτε ακόμα:  Μεγάλα έργα ΣΔΙΤ από το υπουργείο Υποδομών - Τι συμβαίνει με την επέκταση του προαστιακού προς Ραφήνα & Λαύριο

Επίσης, με αφορμή την απόφαση του Δημάρχου ( 951/2020 της 18/11/20) με την οποία τίθενται σε αναστολή 5 εργαζόμενοι του προγράμματος ΟΑΕΔ, οι οποίοι είχαν προσληφθεί σαν γενικών καθηκόντων σχολείων – βρεφονηπιοκόμων/κοινωνικών επιμελητών, κι εργάζονταν μέχρι τις 16/11/2020 σε Δομές του Δήμου μας, θεωρούμε ότι κακώς ο Δήμος προχώρησε στην αναστολή της εργασίας των παραπάνω. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι αυτοί θα έπρεπε να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την προετοιμασία του ανοίγματος των σχολικών μονάδων, όποτε αυτή γίνει. Θεωρούμε ότι οι Σχολικές Επιτροπές και ο Δήμος θα πρέπει να πάρουν από τώρα, όλα τα αναγκαία μέτρα απολύμανσης, καθαριότητας και προστασίας εν’ όψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων. Είναι απαράδεκτο να επαναληφθεί η τακτική της τελευταίας στιγμής που εφαρμόστηκε την προηγούμενη φορά, με τις απευθείας αναθέσεις, λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων και έκανε αλγεινή εντύπωση στην εκπαιδευτική μας κοινότητα.

Δείτε ακόμα:  Αττική: Που βρίσκονται τα 215 νέα κρούσματα – Τι συμβαίνει σε Ραφήνα, Πικέρμι & Αν. Αττική

2)Παρακαλούμε όπως στο επόμενο Δ.Σ. να μας δώσετε αναλυτική κατάσταση με τα κονδύλια που δόθηκαν στον Δήμο μας απο την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, από κρατικούς φορείς, ιδιώτες, κλπ., και από ίδιους πόρους του Δήμου, καθώς και πού και πώς διατέθηκαν αυτά τα ποσά.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Στεφανίδης Νικόλαος
Φαρμάκης Κωνσταντίνος