Timothy’s Family: 3ήμερη Εκδρομή Πρέβεζα, Φιλιππιάδα, Λευκάδα – Κρουαζιέρα στον Αμβρακικό

1η Ημέρα (03/07): Αθήνα (Νέα Μάκρη) – Κομπότι – Λίμνη Ζηρού – Φιλιππιάδα: Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί για τη Φιλιππιάδα, με ενδιάμεσες στάσεις. Πρώτος μας σταθμός το Κομπότι Άρτας.

Το χωριό αυτό είναι επίσης διάσημο, εξαιτίας των πολλών μαχών κατά την διάρκεια της Ελληνικής επαναστάσεως του 1821. Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης έδωσε εκεί δύο μάχες, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 1821. Έχοντας μόλις 180 άντρες, κατανίκησε 3.500 Αλβανούς, υπό τον Αλβανό σερασκέρη Ισμαήλ Πλιάσα. Χρόνος για μεσημεριανό φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε τη Λίμνη Ζηρού. Η λαϊκή μυθολογία έχει πλάσει και σχετικό μύθο σχετικά με τη δημιουργία της λίμνης, ο οποίος παραπέμπει σε ανάλογο μύθο της Βίβλου με τα Σόδομα και Γόμορρα. Συνιστά σημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους που παραπέμπει σε Ελβετικό τοπίο και περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση με πολλά είδη δέντρων και άλλων φυτών κι έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000. Αναχώρηση και άφιξη στο ξενοδοχείο μας στη Φιλιππιάδα. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος για ξεκούραση. Προαιρετική βραδινή έξοδος και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα (04/07): Κρουαζιέρα στον Αμβρακικό – Πρέβεζα – Φιλιππιάδα

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για να πραγματοποιήσουμε την κρουαζιέρα μας στον υγροβιότοπο Αμβρακικό (09.30), ένα οικοσύστημα που ανακηρύχθηκε σε Εθνικό Πάρκο και προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες. Μέσα σε ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς και ηρεμίας, η παρατήρηση των ρινοδέλφινων είναι μια εμπειρία μοναδική. Τα υπέροχα αυτά πλάσματα που εδώ μετρούν έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς της Μεσογείου, συχνά πλησιάζουν το σκάφος έχοντας παιχνιδιάρικη διάθεση. Στην κρουαζιέρα μας θα δούμε ακόμη νησίδες με διαφορετικά είδη πουλιών, όπως αργυροπελεκάνους, κορμοράνους, ερωδιούς, αρκετά από τα οποία είναι προστατευόμενα είδη. Θα μιλήσουμε για τους τρόπους ψαρέματος και θα σταματήσουμε για λίγο στο νταλιάνι (παραδοσιακός τρόπος ψαρέματος όπου βγαίνει το αυγοτάραχο). Επιστροφή το μεσημεράκι και αναχώρηση για την Πρέβεζα. Η πόλη δημιουργήθηκε στα τέλη του 12ου αιώνα μετά την ερήμωση της Νικοπόλεως και αποτελεί το οικονομικό και διοικητικό κέντρο του νομού. Επίσης, είναι το κυριότερο λιμάνι της και κόμβος επικοινωνίας μεταξύ Ηπείρου Ακαρνανίας αλλά και Ελλάδος Ιταλίας. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για ξεκούραση. Βράδυ ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα (05/07): Φιλιππιάδα – Αρχαία Νικόπολις – Λευκάδα – Αθήνα (Νέα Μάκρη)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη μεγαλύτερη αρχαία πόλη της Ελλάδας, τη Νικόπολη. Η Νικόπολη ήταν το καμάρι του ρωμαίου αυτοκράτορα Οκταβιανού, η πόλη που έχτισε σε ανάμνηση της νίκης του ενάντια στον συστρατευμένο στόλο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας, στη ναυμαχία του Ακτίου το 31 π.Χ. Χρόνος για επίσκεψη και ξενάγηση από έμπειρο τοπικό ξεναγό. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε τη Λευκάδα, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να τροποποιηθεί, με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.

Αναχώρηση:
Παρασκευή 03 Ιουλίου 2020

3 Ημέρες

Τιμή συμμετοχής κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: 135 €
Τιμή συμμετοχής σε μονόκλινο δωμάτιο: 165 €

Περιλαμβάνονται

 • Η μεταφορά των εκδρομέων με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Δύο (2) διανυκτερεύσεις στη Φιλιππιάδα, στο ξενοδοχείο Iliana Hotel με πρωινό.
 • Κρουαζιέρα στον Αμβρακικό.
 • Έμπειρος πιστοποιημένος ξεναγός για τον Aρχαιολογικό Xώρο στην Αρχαία Νικόπολη.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.
 • Αρχηγός, συνοδός της Εταιρείας μας.
 • Διόδια.
 • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται

 • Φόροι διαμονής (ειδικό τέλος διανυκτέρευσης) 1,50€ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση και καταβάλλονται στο ξενοδοχείο από τους συμμετέχοντες.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κ.α.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα κ.α.
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Timothy’s Family
DREAMS GIVE WINGS TRAVEL
Γραφείο Γενικού Τουρισμού
Ελευθερίου Βενιζέλου 14,
Νέα Μάκρη – 19005
Τηλ: 22940 97576, 22940 92576
Fax: 22940 90327
E-mail: info@timothysfamily.com

Δείτε τις ειδήσεις από την Ανατολική Αττική και όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο irafina.gr.
Κάντε like στη σελίδα του irafina.gr στο Facebook
Ακολούθηστε το irafina.gr στο Twitter

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

© 2022 - iRafina. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.